Στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΑΣτυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή όλων των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων της χώρας, συμμετείχε το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Μετά το πέρας δε των εργασιών του Συμβουλίου, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρη Γερακαράκο, και τον Αντιπρόεδρο Οικονομικών Βασίλη Πανταζή.

Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου υπήρξε ενημέρωση για θεσμικά, οικονομικά και ασφαλιστικά θέματα, αλλά και για τις δράσεις ενόψει της ένστολης διαμαρτυρίας που προγραμματίζεται για τη ΔΕΘ, ενώ από την πλευρά των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων παρουσιάστηκαν τα τοπικά τους προβλήματα.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αστυνομικός της Ροδόπης και συγκεκριμένα τις κενές οργανικές θέσεις της Δ.Α. Ροδόπης, τη μη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου, την ανάγκη τοποθέτησης αλεξίσφαιρων φυλακίων στο Αστυνομικό Μέγαρο και στο Τουρκικό Προξενείο, την ανάγκη προμήθειας  αναλώσιμων υλικών για τα κρατητήρια του Τ.Σ.Φ. Ιάσμου και του Α.Τ. Κομοτηνής, τις αποσπάσεις για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, τη μη ικανοποίηση όλων των αιτημάτων από τις κατασκηνώσεις του Δήμου Παγγαίου, και την καθυστέρηση στην εκκαθάριση υπομνημάτων.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, και με σύνθημα “Ο μόνος αγώνας που είναι σίγουρα χαμένος, είναι αυτός που δεν δόθηκε”, καλεί όλους τους αστυνομικούς “να συμμετάσχουν δυναμικά στην Ένστολη Πανελλαδική Διαμαρτυρία την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 στον Λευκό Πύργο”.