Μάτια σε … πεύκα, σημείου του περιαστικού άλσους της Νυμφαίας Κομοτηνής όπου οι χρήστες του εναποθέτουν τα … σκουπίδια τους, ζωγράφισε άγνωστος ευαισθητοποιημένος καλλιτέχνης.

Με την ενέργειά του πιθανότατα θέλησε να επισημάνει στους αδιάφορους επισκέπτες του δάσους, ότι η πράξη τους αφενός δεν περνά απαρατήρητη, αφετέρου δεν είναι η πρέπουσα…

Την καλλιτεχνική παρέμβαση εντόπισε ο γνωστός δρομέας της Κομοτηνής, Λαμπρινός Καραγιάννης, και δημοσιοποιώντας την στο facebook, σχολίασε εύστοχα: «Θεωρώ ότι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορούμε να προσφέρουμε ως άνθρωποι στην κοινωνία που ζούμε, είναι να στέλνουμε τα δικά μας θετικά μηνύματα μέσα από τις πράξεις μας. Είχα καιρό να επισκεφθώ το δασάκι της Νυμφαίας και το έκανα σήμερα. Στο τελείωμα της προπόνησης με περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη! Στα γύρω πεύκα σημείου όπου πάντα τα σκουπίδια έκαναν “πάρτι”, κάποιος προσπάθησε να στείλει το δικό του μήνυμα ζωγραφίζοντας μάτια στον κορμό τους! Προφανώς θέλει να πει σε όποιον πάει να πετάξει σκουπίδια κάτω, “θα έπρεπε να ντρέπεσαι, σαν να σε έβλεπαν τόσα μάτια!”. Μπράβο στον καλλιτέχνη, χωρίς να ξέρω ποιός/ποιά είναι. Η κατάσταση στο σημείο είναι αισθητά βελτιωμένη, αν και υπάρχουν πάλι κάποια σκουπίδια… Ελπίζω σιγά-σιγά να εξαφανιστούν κι αυτά, γιατί πέραν της μόλυνσης του περιβάλλοντος, η εποχή κρύβει και κινδύνους πυρκαγιών».