“Θέλουν να μας πείσουν ότι υπάρχει εταιρεία συντήρησης του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της Κομοτηνής και η οποία πρόλαβε και έκανε έκθεση σαββατιάτικα και γνωμοδότησε ότι δεν θα βελτιωθεί η κατάσταση του γηπέδου;”.

Η απορία εύλογη από έναν (όχι τυχαίο) δημοσιογράφο, αλλά στέλεχος στο αθλητικό τμήμα του μεγαλύτερου τηλεοπτικού σταθμού της χώρας, και ταυτόχρονα, επιτελικό στέλεχος σε μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες της χώρας.

Η αναβολή της αναμέτρησης Πανθρακικού – Ολυμπιακού, και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αυτή μεθοδεύτηκε, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και είναι αλήθεια ότι έπληξε και το όνομα της ομάδας της Κομοτηνής, που στην αρθρογραφία πολλών εμφανίζεται ως “συμμετέχουσα σε ένα κακά σκηνοθετημένο…έργο” με εμφανή την προσπάθεια να εξυπηρετηθεί ο Ολυμπιακός, απαλλάσσοντάς τον από μία ακόμα διανυκτέρευση στη Θράκη ενόψει και της αναμέτρησης της Τετάρτης για το Κύπελλο με την ΑΕΚ.

“Ο κ. Μποροβήλος και η παρέα του λειτούργησαν για άλλη μια φορά κατ΄ εντολή του μεγάλου αφεντικού! Επικαλούμενοι την τεχνική έκθεση της εταιρείας συντήρησης του αγωνιστικού χώρου (!), αποφάσισαν να πάρουν μια πρωτόγνωρη απόφαση για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα. Ποτέ στο παρελθόν η έκθεση τεχνικής επιτροπής αγνώστου ταυτότητας και προέλευσης, δεν θα λαμβάνονταν σοβαρά υπ’ όψιν προκειμένου να αναβληθεί ένα παιχνίδι λόγω καιρικών συνθηκών”, γράφει χαρακτηριστικά γνωστός δημοσιογράφος, που έχει ως βάση τη Θεσσαλονίκη.

Άλλος δημοσιογράφος, τονίζει: “Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που αναβάλλεται παιχνίδι του Πανθρακικού λόγω των λιμνών που δημιούργησε στο τερέν η δυνατή βροχόπτωση. Είχε συμβεί και στο ματς Κυπέλλου με τον ΟΦΗ. Αλλά εκείνο το ματς έγινε την επομένη. Και γέλαγαν και οι…λίμνες με το ποδόσφαιρο που παίχθηκε. Η ΕΠΟ τότε δεν έκανε χρήση του ΚΑΠ. Η εταιρία που ασχολείται με τη συντήρηση του χορταριού στην Κομοτηνή δεν έκανε ανάλογη έκθεση με αυτή που έκανε το Σάββατο και την οποία επικαλέστηκε η Super League. Ο πρόεδρος του Πανθρακικού δεν βγήκε να κάνει δηλώσεις για να εκφράσει τη στενοχώρια του για την τραγική – δικός του χαρακτηρισμός – κατάσταση του αγωνιστικού χώρου”.

Ο πρόεδρος του Πανθρακικού Δημήτρης Τζελέπης.
Ο πρόεδρος του Πανθρακικού Δημήτρης Τζελέπης.

Ο ίδιος δημοσιογράφος προσθέτει ότι τότε ο ΟΦΗ είχε αγώνα ακριβώς 48 ώρες μετά στην Κρήτη με τον…(πιο ξεκούραστο προφανώς) Ολυμπιακό (παρεμπιπτόντως, είχε και ο Πανθρακικός με τον Λεβαδειακό, σε ένα ματς που έγινε επίσης κανονικά σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, την ώρα που και πάλι αναβάλλονταν οι αγώνες των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων στη Θράκη λόγω της κακοκαιρίας). Θυμήθηκε και τον…βούρκο στον οποίο είχε διεξαχθεί το ματς του Πανθρακικού με τον Αστέρα Τρίπολης, και γενικά κάνει λόγο για “δύο μέτρα και δύο σταθμά” από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, αντιπρόεδρος της οποίας είναι ο πρόεδρος του Πανθρακικού!

Και ένας τρίτος δημοσιογράφος, γνωστός για το αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ μέσα από εφημερίδες, ραδιόφωνο, ίντερνετ αλλά και δευτεριάτικη τηλεοπτική εκπομπή, αναρωτιέται (μάλλον εύλογα): “Η τεχνική έκθεση της εταιρείας συντήρησης του αγωνιστικού χώρου του ΔΑΚ Κομοτηνής, συντάχθηκε στις 8 το βράδυ του Σαββάτου; Και γιατί δεν μπορούσε να συνταχθεί από το πρωί ώστε να αναβληθεί το ματς Πανθρακικού-Ολυμπιακού εγκαίρως;”.

Και εδώ έρχεται η απάντηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκθεση της τεχνικής εταιρίας που έχει υπό την ευθύνη της τον χλοοτάπητα του γηπέδου των πρασίνων, είχε συντάξει την έκθεσή της από την Παρασκευή (!) “κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας”, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Η δε, έκθεση, “κοινοποιήθηκε στη Λίγκα το Σάββατο το πρωί”, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Και αν ισχύει αυτό, πράγματι “ό,τι παρακολουθήσαμε πριν την υποτιθέμενη σέντρα από τον διαιτητή Δελφάκη, ήταν απλά ένα τελετουργικό που έπρεπε να γίνει (προφανώς για το τυπικό της υπόθεσης)”. Ωστόσο, εφόσον η έκθεση έτσι και αλλιώς δεν άφηνε περιθώρια διεξαγωγής του αγώνα, γεννάται το ερώτημα: γιατί έπρεπε να ακολουθηθεί όλο το τελετουργικό που προβλέπουν οι κανονισμοί, και γιατί η πληροφορία περί ύπαρξης έκθεσης ήρθε στο φως της δημοσιότητας μόνο όταν ο Δελφάκης αποσύρθηκε στα αποδυτήρια; Μήπως υπήρχε φόβος για την κατακραυγή που θα δημιουργηθεί και στήθηκε όλο αυτό το κακά σκηνοθετημένο έργο, με αποτέλεσμα “να τρωθεί κι άλλο το κύρος του ελληνικού ποδοσφαίρου”, και μαζί, στην περίπτωση αυτή, του Πανθρακικού (που μας ενδιαφέρει ως ThrakiSportS);

Η ουσία είναι ότι με όσα συνέβησαν το Σάββατο, η διοίκηση του Πανθρακικού είναι έκθετη απέναντι πρωτίστως στον κόσμο της, ο περισσότερος από τον οποίο διαπίστωσε μόλις το βράδυ του Σαββάτου ότι το ΔΑΚ Κομοτηνής διαθέτει και… τεχνική εταιρεία που έχει την ευθύνη για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και γνωμοδοτεί για πιθανή οριστική αναβολή αγώνων. Ακόμα και άνθρωποι από τον Δήμο Κομοτηνής (στον οποίο ανήκει το Στάδιο καθ’ ότι Δημοτικό) έμαθαν το βράδυ της Κυριακής για πρώτη φορά την…ύπαρξη τέτοιας εταιρείας.

Κάποιοι έγραφαν στο facebook: “Στοιχηματίζω ότι δεν υπάρχει. Απλώς έκαναν τον… κηπουρό, εταιρεία!!!”. Άλλοι, που λένε ότι γνωρίζουν καλύτερα, υποστηρίζουν ότι υπάρχει, έχει μάλιστα έδρα εκτός…Θράκης (αλλά στην Βόρειο Ελλάδα) και έχει δυο υπαλλήλους ως φροντιστές – συντηρητές του γηπέδου, οι οποίοι έκαναν και την έκθεση. Γενικά, από το βράδυ του Σαββάτου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα απίστευτο “ράδιο αρβύλα” και “παραμύθια της Χαλιμάς” με την αυτή την άγνωστη εταιρεία, της οποίας δεν αμφισβητείται μόνο η έκθεση αλλά και η ίδια η ύπαρξη.

Για τον λόγο αυτόν, καλό θα ήταν τόσο η Λίγκα όσο και η ΠΑΕ Πανθρακικός να δώσουν στη δημοσιότητα το όνομα της εταιρείας αλλά και την έκθεση πού συνέταξε, πάνω στην οποία βασίστηκε η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος για να προχωρήσει στην πρωτοφανή αυτή απόφαση απευθείας αναβολής αγώνα κατ’ εξαίρεσιν όσων ορίζονται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου.

Αλλιώς οι σκιές θα μείνουν… 

πηγή: thrakisports.gr