Δυσφορία για τη διακριτική, αρνητική μεταχείριση των μαθητών του 3ου Λυκείου Κομοτηνής.

Εύλογη δυσφορία στην κοινή γνώμη της Κομοτηνής και κυρίως στους τοπικούς θεσμικούς παράγοντες και στους γονείς των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου, έχει προκαλέσει το γεγονός ότι αεροπορική εταιρεία, που δραστηριοποιείται και στη Θράκη, προσφέρθηκε να μεταφέρει δωρεάν από την Κρήτη στην Αθήνα χίλιους περίπου μαθητές που είχαν «εγκλωβιστεί» στο νησί λόγω της απεργίας των ναυτεργατών.

Κι αυτό, διότι προ ημερών, εκατό Κομοτηναίοι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου, ενεπλάκησαν σε μια εξαιρετικά ψυχοφθόρα περιπέτεια, όταν εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης και νοσηλεύτηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, γεγονός που όχι μόνο παρέτεινε την παραμονή τους στην πρωτεύουσα, αλλά και προκάλεσε δυσεπίλυτη εμπλοκή αναφορικά με τη διαδικασία επιστροφής τους, η οποία για ιατρικούς και πρακτικούς λόγους θα έπρεπε να γίνει αεροπορικώς.

Τότε έγιναν προσπάθειες για τη δωρεάν μεταφορά – επιστροφή τους από την Αθήνα, αλλά το αποτέλεσμα ήταν μόνο η προσφορά μειωμένων τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια. Αυτό είχε ως συνέπεια να αναζητηθεί…χορηγός που θα κάλυπτε τα σχετικά έξοδα, κάτι που ευτυχώς επετεύχθη. Τούτων δοθέντων, πλανάται στην Κομοτηνή το ρητορικό ερώτημα για το αν η εν λόγω εταιρεία αντιμετωπίζει τους Θρακιώτες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας…

Έντονα ενοχλημένη από τη διακριτική, αρνητική μεταχείριση των μαθητών του 3ου Λυκείου της Κομοτηνής εκ μέρους της συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρίας, εμφανίστηκε και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης, κ. Μαίρη Κοσμίδου. Με ανάρτησή της στο facebook, εκφράζει τη γνώμη ότι η εταιρία θα πρέπει να προσφέρει ένα δωρεάν ταξίδι στους μαθητές προς αποκατάσταση του ατοπήματος στο οποίο υπέπεσε!

Αναλυτικά, η τοποθέτηση της Διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης έχει ως εξής:

«Αφού οι αεροπορικές εταιρείες μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές από την Κρήτη, το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η Aegean – μοναδικός αερομεταφορέας για την περιοχή μας – για τους 95 μαθητές του 3ου Λυκείου μας – στο πλαίσιο της ισονομίας και ισοπολιτείας και της κοινωνικής ευαισθησίας που δεν επέδειξε στη συγκεκριμένη περίπτωση – είναι ένα δωρεάν ταξίδι. Έτσι, για να αποδείξει ότι τα παιδιά της Ροδόπης αξίζουν αν μη τι άλλο το ίδιο με τα παιδιά των Αθηνών!».

 

Advertisement