Η εμπειρία του ΚΕΘΕΑ έχει δείξει ότι οι έφηβοι δύσκολα προσεγγίζουν μια παραδοσιακή δομή υποστήριξης προκειμένου να μιλήσουν για όλα εκείνα που τους προβληματίζουν: το bullying, τους πειραματισμός με τις ουσίες, την ενδοοικογενειακή βία, τα θέματα σεξουαλικής ταυτότητας.

Τα “ΜΑΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ” είναι το καινοτόμο project του ΚΕΘΕΑ που έχει στόχο να μιλήσει στη γλώσσα τους και να τους “συναντήσει” στον χώρο τους – το διαδίκτυο.

Τα “ΜΑΥΡΑ ΠΡΟΒΑΤΑ” θα φιλοξενούνται στην crowdfunding πλατφόρμα act4greece της Εθνικής Τράπεζας για τους επόμενους τέσσερις μήνες και η πρωτοβουλία χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας για να υλοποιηθεί.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι έφηβοι μιλούν στο διαδίκτυο με ειδικούς, για το bullying, την ενδοοικογενειακή βία, τη σεξουαλική τους ταυτότητα, τις ουσίες.

“Αναζητούμε συμμάχους σε κοινωνικά υπεύθυνες εταιρείες των οποίων το αντικείμενο είναι οι νέες τεχνολογίες, αλλά και εταιρείες που στο επίκεντρο των δράσεων Εταρικής Κοινωνικής Ευθύνης, έχουν την υποστήριξη νέων”, αναφέρει ο Υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Κέντρου Θράκης του ΚΕΘΕΑ, κ. Αντώνης Ραφτόπουλος.

Ενισχύστε ΕΔΩ τη δράση προκειμένου κανείς έφηβος να μην αισθάνεται μαύρο πρόβατο.

Ας αποδείξουμε στην πράξη την κοινωνική μας ευαισθησία.

Ας συμπράξουμε όλοι για να στηθεί το πρώτο online δίκτυο ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής εφήβων. Με τη δωρεά μας μπορεί να υλοποιηθεί!

Οι έφηβοι έχουν τη δική τους γλώσσα. Στο ΚΕΘΕΑ τους καταλαβαίνουν, μιλούν τη γλώσσα τους…