Παραμέρισαν για λίγο τα προβλήματα και τη…γανιάδα από τις περικοπές των συντάξεων, και απόλαυσαν μερικές ώρες διασκέδασης.

Στην καθιερωμένη εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας, τα μέλη των δύο ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής, ανταποκρίθηκαν μαζικά όπως κάθε χρόνο, και ανταλλάσσοντας ευχές, έδειξαν οτι οι δυσκολίες της ζωής παλεύονται συλλογικά, με αλληλεγγύη, με ομόνοια.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων που επανέλαβε την άποψή του οτι τα ΚΑΠΗ δεν φιλοξενούν “ηλικιωμένους” αλλά “ώριμους νέους που διψάνε για ζωή”, ενώ ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) Κομοτηνής, κ. Γιάννης Γκαράνης, σημείωσε: “Εύχομαι από καρδιάς σε όλα τα μέλη των ΚΑΠΗ να περνούν όσο γίνεται πιο όμορφα, παρά την κρίση και τα προβλήματα. Εμείς είμαστε δίπλα τους καθημερινά σε κάθε ζήτημα που τους απασχολεί. Έχουμε μια άριστη επαφή και συνεργασία μαζί τους και τους ευχαριστώ θερμά για αυτό. Η συνεκτικότητά μας με τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας οφείλει να είναι δεδομένη και εποικοδομητική. Αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε έτσι. Είναι χρέος της πολιτείας να μεριμνά για τις ανάγκες τους, είναι και αναγκαιότητα για εμάς τους νεότερους να παίρνουμε κάτι από τη σοφία τους”. Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Κλεπάτρα Στογιαννίδου, ανέφερε: “Θα ήθελα να ευχηθώ καλή χρονιά με περισσότερες χαρές στην καθεμιά και στον καθένα και στις οικογένειές τους. Ως ΚΕΜΕΑ υπηρετούμε με ζήλο τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, και αυτό είναι ευτύχημα. Κάθε μέρα μαθαίνουμε από την εμπειρία και τη σοφία που κουβαλούν. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους και αυτό πράττουμε. Και εκδηλώσεις όπως αυτή, αφενός πετυχαίνουν τη σύσφιξη των δεδομένων καλών σχέσεών μας, αφετέρου καταδεικνύουν πως από κοινού μπορούμε να τα καταφέρνουμε αποτελεσματικότερα”.