Στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της Ευρώπης για το 2016, συμπεριλαμβάνονται τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια» Κομοτηνής του Σταμάτη Κουρούδη.

ΚΟΥΡΟΥΔΗΣ-ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑΗ εταιρεία βρίσκεται στην θέση Νο 2.998 εκ των 5.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων της γηραιάς ηπείρου σύμφωνα με τη λίστα του αμερικανικού περιοδικού «Inc», γεγονός που κάνει τον κ. Κουρούδη να δηλώνει: «Μας χαροποιεί η θέση και ότι καταφέραμε να είμαστε μία αναπτυσσόμενη επιχείρηση σε έναν κλάδο παραδοσιακό όπως το βαμβάκι». Όπως προσθέτει όμως, η εταιρεία συνεχίζει να βάζει τον πήχη ψηλά: «Έχουμε περιθώρια βελτίωσης και γι’ αυτά θα προσπαθήσουμε».

Το διεθνούς εγκυρότητας περιοδικό κατατάσσει τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια Κομοτηνής στην κατηγορία των ταχύτερα αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων, καθώς σε διάστημα τριών ετών σημείωσαν αύξηση των εργασιών τους κατά 145%, με συνολικά έσοδα του 2014 που άγγιξαν τα 34 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Κουρούδης υπογραμμίζει τη σημασία του γεγονότος ότι τα «Θρακικά Εκκοκκιστήρια» δραστηριοποιούνται σε έναν παραδοσιακό κλάδο σημειώνοντας πως «οι περισσότερες επιχειρήσεις της λίστας είναι νέας τεχνολογίας, εμείς είμαστε σε παραδοσιακό κλάδο και παρ’ όλ’ αυτά καταφέρνουμε και αναπτυσσόμαστε», αλλά και το ότι η εταιρεία αναπτύσσεται σε περίοδο κρίσης για την χώρα μας, κάτι που πρόδηλα προσδίδει δυναμική υπεραξία στην εταιρεία.