Αντιμέτωπος με την απρεπή (τουλάχιστον) συμπεριφορά του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Αποστόλου, κατά την (περιπετειώδη) επίσκεψη του τελευταίου στην Κομοτηνή, βρέθηκε ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης “Το Κεντρί” κ. Νίκος Καρακωστίδης, στην προσπάθειά του να επιδώσει στον κυβερνητικό αξιωματούχο υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις του συλλόγου για την ανάπτυξη του δυναμικού μελισσοκομικού κλάδου της περιοχής.

Συνοψίζοντας προφορικά στον κ. Αποστόλου το υπόμνημα, ο κ. Καρακωστίδης μίλησε για την επιτακτική ανάγκη να θεσπιστούν κανόνες στη μελισσοκομία, να διευθετηθούν τα ζητήματα της τοποθέτησης μελισσιών στην ύπαιθρο (όπου επικρατεί χαοτική κατάσταση με πολλούς αλληλοαναιρούμενους νόμους), να ρυθμιστούν τα θέματα της ετικέτας του ελληνικού μελιού, καθώς και να αντιμετωπιστεί, με τη δημιουργία Συνομοσπονδιών Μελισσοκόμων σε κάθε Περιφέρεια, το μείζον πρόβλημα της αθρόας εισαγωγή βουλγαρικών μελιών που επιφέρουν μείωση του εισοδήματος των Ελλήνων μελισσοκόμων και εκροή εθνικού συναλλάγματος.

Ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Νίκος Καρακωστίδης.
Ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Νίκος Καρακωστίδης.

Συγχρόνως, παρουσίασε τις προτάσεις-αιτήματα του συλλόγου, για τη δημιουργία στη Ροδόπη:

– Της πρώτης Μελισσοκομικής Σχολής στη χώρα (κατά το μοντέλο της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων).

– ΙΕΚ, έστω εποχιακής λειτουργίας, στην Κομοτηνή, από το οποίο να αποφοιτούν νέοι, καταρτισμένοι μελισσοκόμοι.

– Μελισσοκομικού Πάρκου (ήδη ο μελισσοκομικός σύλλογος σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελιού του ΑΠΘ βρίσκεται σε διαδικασία ανίχνευσης του τρόπου, με προτεινόμενη τοποθεσία τη Μαρώνεια-Προσκυνητές-Κρωβύλη-Οχυρόν).

Ο κ. Καρακωστίδης όμως εισέπραξε … τα γελάκια και το … υφάκι του υπουργού, ο οποίος αντί απαντήσεως στο ερώτημα γιατί απαξίωσε να παραστεί στο 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 7-8 Νοεμβρίου 2015, αποκρίθηκε πως οι μελισσοκόμοι είναι ανοργάνωτοι και απευθυνόμενος στον κ. Καρακωστίδη, του είπε ότι «έτσι δεν θα πάτε πολύ μακριά»! Ο κ. Καρακωστίδης ανταπάντησε με νόημα «αυτό θα το δούμε», και τον παρότρυνε «τουλάχιστον να διαβάσετε αυτά που σας δίνω και μην τα πετάξετε πριν βγείτε από την πόρτα».

Ο Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης όμως, έγινε και στόχος μερίδας αγροτών! Αρχικά, όταν κατευθύνθηκε στην αίθουσα της σύσκεψης στην Π.Ε. Ροδόπης για να επιδώσει το ψήφισμα-υπόμνημα του συλλόγου μαζί με τα συμπεράσματα και τις αποφάσεις του 1ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας, οπότε και τον κάλεσαν να μην μπει, λέγοντάς του «αυτό δεν σου το επιτρέπουμε». Και μετά την επίδοση του ψηφίσματος-υπομνήματος, βγαίνοντας από το κτίριο, όταν του εκσφενδόνισαν δυο-τρία μπουκάλια νερού, έναν καφέ και ύβρεις! Μάλιστα ένας ηλικιωμένος αγρότης επιχείρησε και να χειροδικήσει εναντίον του, όμως ο κ. Καρακωστίδης σεβόμενος την ηλικία του αλλά και τον θεσμικό του ρόλο ως Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης, έφυγε χωρίς να δώσει συνέχεια…