Ένας 56χρονος ταχυδρομικός υπάλληλος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση στην υπηρεσία και παραβάσεις των διατάξεων για τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους, κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

Η δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη ταχυδρομικό υπάλληλο, ο όποιος κατηγορείται για συναφείς παραβάσεις, πλην όμως, λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων της αυτόφωρης διαδικασίας, δεν συνελήφθη.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε στο πλαίσιο εξέτασης παράπονων και καταγγελιών από πολίτες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για παραβίαση επιστολών τους που περιείχαν διάφορα χρηματικά ποσά ή/και αντικείμενα.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, προέκυψε ότι ο 56χρονος ταχυδρομικός υπάλληλος, κατά τη διάρκεια της νυχτερινής του βάρδιας την 2 προς 3/2/2016, ως ταξινομητής των ΕΛ.ΤΑ., άνοιξε τρεις επιστολές και υπεξαίρεσε δυο ψηφιακούς δίσκους μουσικής (cd), οι οποίοι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον χώρο εργασίας του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και στον χώρο εργασίας του,  βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων ευρώ ως προερχόμενο από παράνομη δραστηριότητα, και συσκευασίες με ακατέργαστη και κατεργασμένη κάνναβη βάρους 29,4 γραμμαρίων.

Από την περαιτέρω έρευνα προκύπτει ότι ο συλληφθείς, από το 2011, τις χρονικές περιόδους που απασχολούνταν στο συγκεκριμένο εργασιακό πόστο, άνοιγε συστηματικά φακέλους και υπεξαιρούσε κατά περίπτωση διάφορα χρηματικά ποσά ή/και αντικείμενα.