Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, οι κλοπές δύο χρηματοκιβωτίων από δημοτικές – δημόσιες υπηρεσίες στη Χρυσούπολη Καβάλας, που διαπράχθηκαν την 18 και 25-5-2017.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τρεις ημεδαποί, ηλικίας 35, 28 και 28 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, και της απάτης.

Οι παραπάνω δράστες, μαζί με δύο άγνωστους συνεργούς τους, είχαν διαρρήξει δύο κτιριακές εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται δημοτικές – δημόσιες υπηρεσίες στη Χρυσούπολη, και αφαίρεσαν από το εσωτερικό τους δύο χρηματοκιβώτια που περιείχαν 4.000 ευρώ περίπου, δύο ηλεκτρονικές συσκευές και έγγραφα, καθώς επίσης από τον χώρο ενός γραφείου, το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ περίπου.

Στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε επίσης ότι τον Απρίλιο του 2017, ο 35χρονος, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθή, σχετικά με την έκδοση επαγγελματικής άδειας αλιείας, κατάφερε να εξαπατήσει 43χρονο ημεδαπό και να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 5.500 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου.