Προβολή ντοκιμαντέρ για την αρνητική επίδραση που έχει η τηλεόραση και τα περιοδικά στη διαμόρφωση της εικόνας του σώματος των εφήβων κοριτσιών, λύση σταυρόλεξου με ονόματα γυναικών που με τη δράση τους διεκδίκησαν στους αιώνες τα δικαιώματα των γυναικών, και γόνιμη συζήτηση, υπό τους ήχους τραγουδιών γυναικών ερμηνευτριών, περιλάμβανε η επετειακή γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που διοργάνωσε η ΧΕΝ Κομοτηνής στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης.

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα. Θυμόμαστε τις γυναίκες που πάλευαν για τα δικαιώματά τους από τα τέλη του 19ου αιώνα. Με πολύ αίμα και προσπάθεια κατακτήθηκαν πολλά δικαιώματα που θεωρούμε δεδομένα σήμερα. Για αυτό και τιμούμε την ημέρα αυτή όπως της αρμόζει, πραγματοποιώντας αυτή τη γιορτή, ενώ βέβαια οι γυναίκες συνεχίζουν να παλεύουν για την πραγματική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων», σημείωσε η κ. Χριστίνα Συκάκη, μέλος της ομάδας Νέων Γυναικών της ΧΕΝ Κομοτηνής. Εξάλλου, όπως επισήμανε, «η ΧΕΝ είναι μια παγκόσμια οργάνωση που παλεύει για τα δικαιώματα της γυναίκας και για την ουσιαστική ισότητα με τους άνδρες».

Η ομάδα νέων γυναικών της ΧΕΝ Κομοτηνής αποτελείται από περίπου δέκα μέλη, ενώ συνολικά η οργάνωση στην Κομοτηνή αριθμεί περί τα ογδόντα μέλη. Σε ανακοίνωσή της, ευχαριστεί την Πολιτιστική Κίνηση Ροδόπης για την παραχώρηση του χώρου.