Συνελήφθησαν στους νομούς Δράμας και Ξάνθης, από αστυνομικούς των τοπικών Διευθύνσεων Αστυνομίας, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 55, 52, 46 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε χωριό της Δράμας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ο 52χρονος, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν τρία φυτά κάνναβης ύψους από 1 έως 1,2 μέτρων, τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 197,8 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε άλλο χωριό της Δράμας, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν τον 46χρονο, διότι εντόπισαν σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του, τρία φυτά κάνναβης ύψους 1 έως 2 μέτρων.

Στην τρίτη περίπτωση, στη Δράμα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, ο 46χρονος, διότι κατείχε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό, βάρους 4,1 γραμμαρίων, μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 2,5 γραμμαρίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη.

Στην τέταρτη περίπτωση, σε χωριό της Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνέλαβαν τον 45χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία του με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 94,2 γραμμαρίων και ένα φυτό κάνναβης, ύψους 1,16 μέτρων.         

Κατασχέθηκαν συνολικά 7 φυτά κάνναβης, 294,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 4,1 γραμμάρια ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένης με καπνό, 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά.