Συνελήφθησαν την Τρίτη στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης τέσσερις διακινητές, δύο Έλληνες, ηλικίας 46 και 38 ετών, και δύο Πακιστανοί, ηλικίας 50 και 27 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 37 μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, Αφγανιστάν και Σομαλίας.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί αστυνομικοί  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών εντόπισαν τον 38χρονο να οδηγεί Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 27χρονος, με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα 25 μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στα δύο οχήματα, πλην όμως οι οδηγοί τους δεν συμμορφώθηκαν, συνέχισαν την πορεία τους και ακολούθησε καταδίωξη.

Στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής, ο 27χρονος ακινητοποίησε το φορτηγό και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Πλησίον του οικισμού Βαφέικων Ξάνθης οι αστυνομικοί κατάφεραν επίσης να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 38χρονο οδηγό του επιβατηγού αυτοκινήτου.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί, στην παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι παραπάνω αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 46χρονο οδηγό Ι.Χ. επιβατηγού αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολούθησε επίσης καταδίωξη.

Πλησίον του οικισμού Νέας Κεσσάνης, ο 46χρονος ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα 8 μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, το απόγευμα της Τρίτης, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 50χρονος, ωστόσο ούτε και αυτός συμμορφώθηκε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης.

Ακολούθως, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και μαζί με τους λοιπούς επιβαίνοντες σε αυτό επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή σε παρακείμενους αγρούς, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

Τα τρία επιβατηγά αυτοκίνητα και το ένα φορτηγό κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.