Τέσσερα μαγαζιά της Κομοτηνής στο akapnos.gr!

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, η πλατφόρμα του akapnos.gr αριθμούσε 132 καταστήματα, ενώ φέτος ο αριθμός τους έχει υπερδιπλασιαστεί, φτάνοντας στα 309
akapna1

Οι καλοκαιρινές μέρες είναι πλέον παρελθόν και, εκτός από τις υψηλές θερμοκρασίες, αρχίζουν σταδιακά να υποχωρούν και τα υπαίθρια τραπεζοκαθίσματα των καφετεριών και των εστιατορίων. Οι θαμώνες, λόγω των καιρικών συνθηκών, επιλέγουν όλο και περισσότερο τους εσωτερικούς χώρους των μαγαζιών και έτσι αργά ή γρήγορα ανακύπτουν ζητήματα σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος.

Ο αντικαπνιστικός νόμος, παρόλο που σε λίγο συμπληρώνει μια δεκαετία ζωής στην Ελλάδα, εξακολουθεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Μόνο ένα μικρό ποσοστό των καταστημάτων συμμορφώνεται πλήρως με το ισχύον νομικό πλαίσιο, εξασφαλίζοντας συνθήκες «άκαπνης» διασκέδασης για τους θαμώνες τους.

Τέσσερα μαγαζιά της Κομοτηνής στο akapnos.gr!Πολλά από αυτά τα καταστήματα έχουν καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα akapnos.gr, η οποία αποτελεί μια πρωτοβουλία για την καταγραφή και την προώθηση των καφετεριών, των μπαρ και των εστιατορίων ανά την Ελλάδα, στα οποία δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, αλλά και για τη διευκόλυνση των ανθρώπων που ψάχνουν τέτοια καταστήματα για να διασκεδάσουν.

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, η πλατφόρμα του akapnos.gr αριθμούσε 132 καταστήματα, ενώ φέτος ο αριθμός τους έχει υπερδιπλασιαστεί, φτάνοντας στα 309. Αντίστοιχα, τα καταχωρημένα ως «άκαπνα» μαγαζιά της Κομοτηνής έχουν αυξηθεί από ένα σε τέσσερα. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για:

  • Το Μαρμελάδα Wine Bar
  • Το Caffeine Roastery Superfoods
  • To Bakkal, και
  • Το καφέ-ζαχαροπλαστείο Πάστα Φλώρα

Υπενθυμίζεται ότι για την καταχώρηση ενός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο akapnos.gr, απαιτείται η αποστολή e-mail από τον ιδιοκτήτη ή τον υπεύθυνο του καταστήματος, μέσω του οποίου επιβεβαιώνεται ότι δεν επιτρέπεται το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς του χώρους. Για διαύγεια της πρωτοβουλίας προς τον καταναλωτή, η ηλεκτρονική αυτή επιβεβαίωση αναρτάται στην ιστοσελίδα.

Ταυτόχρονα, παρέχεται η δυνατότητα στους επισκέπτες της ιστοσελίδας να προτείνουν εκείνοι «άκαπνα» καφέ, μπαρ ή εστιατόρια. Φυσικά, πριν την ανάρτηση στη λίστα με τα «άκαπνα» μαγαζιά, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας έρχονται σε επικοινωνία με τη διεύθυνση του εκάστοτε προτεινόμενου καταστήματος και ζητείται η ηλεκτρονική επιβεβαίωση, ως ανωτέρω.

Αντίστροφα, ο επισκέπτης του akapnos.gr έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει καταστήματα, που είναι μεν καταχωρημένα στην πλατφόρμα ως «άκαπνα», αλλά στην πραγματικότητα δεν τηρούν με συνέπεια το μέτρο της απαγόρευσης του καπνίσματος.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood