Ο Σύλλογος Αδιόριστων Επιστημόνων Φυσικής Αγωγής Ν. Ροδόπης με έδρα την Κομοτηνή,  ιδρύθηκε το 2010, ενώ ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία του τον Ιούνιο του 2012 με το τμήμα της Αντισφαίρισης.

Τμήματα του συλλόγου επίσης είναι, η ψυχοκινητική αγωγή για παιδιά, η ακροβατική γυμναστική, οι αθλοπαιδιές, η άσκηση γυναικών.

Ο σύλλογος συμμετέχει ενεργά στον αθλητισμό, σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, ενώ σημαντική είναι και η κοινωνική του προσφορά.

Τη χρονιά  που πέρασε συμμετείχε μεταξύ άλλων στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, στη συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης για το «ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ», στην προσφορά αθλητικού υλικού στα παιδικά χωριά SOS.

Σκοπός του συλλόγου είναι η προαγωγή και η ανάπτυξη της φυσικής αγωγής και η καθιέρωσή της ως μέσου ψυχαγωγίας και προαγωγής της υγείας, της προσωπικότητας και της κοινωνικοποίησης του ατόμου.

Το Δ.Σ. του ΣΑΕΦΑ Ροδόπης, απαρτίζουν οι : Κυριακή ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ, Αθανασία ΚΟΨΑ, Ανθή ΣΙΑΜΟΡΕΛΗ, Ιωάννα ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ και Έλενα ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ.

Πληροφορίες: 2531023683, 6932620807, 6976765112, και στο Facebook στην ομάδα: ΣΑΕΦΑ Ν. Ροδοπης.

ΣΑΕΦΑ ΤΕΝΙΣ 3ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΕΝΙΣ

Η  Ακαδημία τένις του ΣΑΕΦΑ Ροδόπης ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012 με 15 παιδιά από 7 έως 12 ετών. Σήμερα αριθμεί 30 παιδιά από 5 έως και 17 ετών. Οι προπονήσεις  πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, από μία ώρα ανά τμήμα, στο δημοτικό γήπεδο Κομοτηνής που βρίσκεται δίπλα στο κολυμβητήριο της πόλης. Τα πρώτα προπονητικά αποτελέσματα της Ακαδημίας φάνηκαν στην ετήσια επίδειξη όλων των τμημάτων του συλλόγου, τον Μάιο του 2013, ενώ τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς πραγματοποιήθηκε εσωτερικό πρωτάθλημα με κύπελο και μετάλλια. Ακολούθησαν οι αγώνες των Δημοτικών σχολείων τον Μάιο του 2014 στην Κομοτηνή με λίγες συμμετοχές της ακαδημίας τένις του  συλλόγου.

Τον Ιούνιο του 2014 η Ακαδημία τένις του ΣΑΕΦΑ διοργάνωσε αθλητική γιορτή στην οποία συμμετείχε και ο Πανθρακικός Όμιλος Αντισφαίρισης Κομοτηνής. Διεξήχθησαν αγώνες σε κόκκινα, πορτοκαλί και πράσινα γήπεδα, με τον Βασίλη Ρωσσίδη στην πρώτη θέση στο πορτοκαλί γήπεδο, τον Ιάσωνα Δανογλίδη στην πρώτη θέση στο πράσινο γήπεδο, και την Αρετή Ακριτίδου στη δεύτερη θέση στο πράσινο γήπεδο. Τον Μάιο του 2015, 15 αθλητές του συλλόγου ταξίδεψαν στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας με τους γονείς τους για ένα φιλικό τουρνουά τένις όπου πραγματοποιήθηκαν παιχνίδια tie-break σε κόκκινα γήπεδα, και στα τρία νικηφόρα games σε πορτοκαλί και πράσινα γήπεδα. Αγωνίστηκαν όλοι με όλους και απονεμήθηκαν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους.

Η Ακαδημία τένις του Συλλόγου Αδιόριστων Επιστημόνων Φυσικής Αγωγής Ν. Ροδόπης, συμπληρώνοντας τρία χρόνια ενεργούς συμμετοχής στα γήπεδα, εύχεται καλό καλοκαίρι στους αθλητές της και ανανεώνει το ραντεβού μαζί τους  για την 1η Σεπτεμβρίου 2015 με νέες δράσεις.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6976765112 Αθανασία ΚΟΨΑ – Υπεύθυνη Προπονήτρια-Γυμνάστρια των τμημάτων τένις.

ΣΑΕΦΑ ΤΕΝΙΣ 2ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΝΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

* της Αθανασίας Κόψα, Προπονήτριας – Γυμνάστριας της Ακαδημίας τένις και μέλος του ΣΑΕΦΑ Ροδόπης.

Το τένις είναι ένα άθλημα αγαπητό σε όλους. Παίζεται από άτομα διαφορετικών ηλικιών και πιστεύεται ότι μπορεί να είναι το ιδανικό άθλημα που βοηθά όχι μόνο να ζούμε περισσότερο αλλά να ζούμε και καλύτερα. Τα οφέλη του πολλά. Βελτιώνει την αερόβια και αναερόβια ικανότητα του ατόμου μειώνοντας σημαντικά τα ποσοστά λίπους, βελτιώνει τον νευρομυϊκό συντονισμό, αυξάνει τη μυϊκή αντοχή, την ελαστικότητα και την οστική πυκνότητα. Γυμνάζει όλο το σώμα, εξασκεί το μυαλό και αναζωογονεί το πνεύμα, δίνει χαρά, αναπτύσσει την πειθαρχία, την επιμονή και την υπομονή. Καταπολεμά τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική πίεση, αναπτύσσει τις κοινωνικές δεξιότητες, και καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση μέσω της αλληλεπίδρασης και της επικοινωνίας στο γήπεδο, ενώ διδάσκει την ευγενή άμιλλα, την ομαδική συνεργασία, τη φιλία και τον υγιή ανταγωνισμό.

Τα τελευταία χρόνια το τένις είναι αρκετά δημοφιλές στην επαρχία καθώς οι περισσότεροι δήμοι διαθέτουν γήπεδα τένις τα οποία και αξιοποιούν. Σε συνεργασία με τους εκάστοτε συλλόγους οι πολίτες κάθε δήμου έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τένις και τα οφέλη του.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΕΝΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΕΝΙΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.