ΝΑΙ (6)Τη βεβαιότητα ότι «αν το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής υποσχεθεί σίγουρη εκλογή σε κάποιους επαγγελματίες πολιτικούς της περιοχής, υπό την προϋπόθεση να μας αναγκάσουν να βάλουμε την τουρκική σημαία στα σπίτια μας, τότε αυτό θα συμβεί», εξέφρασε χωρίς περιστροφές, ο Πομάκος δημοσιογράφος Σεμπαχεδήν Καραχότζα, στο Συνέδριο με θέμα «Γλώσσα και Εθνική Ενότητα», που διοργάνωσε στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το πολιτιστικό σωματείο «Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά», υπό την αιγίδα του επιτίμου προέδρου του, Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Ο κ. Καραζότζα, έκανε λόγο για ύπαρξη στη Θράκη πολιτικών «που βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα και όχι ως προσφορά στην πατρίδα».

Πάντως, από την πλευρά του, ο με Ιμβριακή καταγωγή, Πρέσβης, κ. Γεώργιος Πουκαμισάς, του οποίου η εισήγηση είχε τίτλο «Η Θράκη των μεγάλων οριζόντων: αρχέγονη ελληνική πατρίδα», υποστήριξε πως η περιοχή διαθέτει «πολύ καλύτερο πολιτικό προσωπικό απ’ ότι είχε για δεκαετίες».

Την αναγκαιότητα να μην εγκαταλειφθεί η Θράκη, υπογράμμισε ο Ομότιμος Καθηγητής, πρώην Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης, κάνοντας λόγο για «Θρακοαφέτες». «Η Ιστορία υφαίνεται με ΟΧΙ», ήταν ο τίτλος της εισήγησής του.

Την πρόταση να ενισχυθεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με νέα τμήματα και γενναία αύξηση του αριθμού των φοιτητών του, κατέθεσε ο Ακαδημαϊκός κ. Αντώνης Κουνάδης.

Τις εργασίες του συνεδρίου, στο οποίο παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελέημων, χαιρέτησαν δια μηνυμάτων τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΝΑΙ (1) ΝΑΙ (4) ΝΑΙ (2) ΝΑΙ (5) ΝΑΙ (7) ΝΑΙ (3)

 

photos by “PhotoArt”