Σε συνάντηση των εκπροσώπων των Επιστημονικών Φορέων του Νομού Ροδόπης, στην Κομοτηνή, επιβεβαιώθηκε η εναντίωσή τους με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, στις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, και η στήριξη των αποφάσεων των Οργάνων των Πανελληνίων Συλλόγων του κάθε κλάδου με τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων:

– Κατέληξαν στο κοινό και αδιαπραγμάτευτο αίτημα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό και την έναρξη από μηδενική βάση ενός ουσιαστικού και ειλικρινούς διαλόγου της Κυβέρνησης με τους φορείς.

– Κατέθεσαν την άποψη τους επί του εν λόγω προσχεδίου νόμου, και διατύπωσαν την εδραία πεποίθησή τους, σύμφωνα με την οποία, με τα προτεινόμενα μέτρα, ούτε το ασφαλιστικό σύστημα, ούτε το Ε.Τ.Α.Α. θα είναι βιώσιμα.

– Εκτίμησαν ότι τα προτεινόμενα μέτρα αποτελούν ουσιαστικά δήμευση εισοδημάτων και οδηγούν τους ελεύθερους επαγγελματίες – επιστήμονες στην απόλυτη φτωχοποίηση και στην έξοδο από την εργασία τους, ενώ παράλληλα θα οδηγήσουν μετά βεβαιότητας σε περαιτέρω επιβάρυνση του αριθμού των συνταξιούχων σε σχέση με τους  εργαζόμενους, και πιθανότατα και σε αύξηση της εισφοροδιαφυγής και της φοροδιαφυγής, που θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος.

– Εξέφρασαν την κοινή πεποίθηση ότι το Κράτος πρέπει να στηρίξει και να υποστηρίξει τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, με κοινωνική δικαιοσύνη, ανταποδοτικότητα εκ μέρους του Κράτους σε παροχές και υπηρεσίες, και να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της ελεύθερης επαγγελματικής δραστηριότητας.

– Αποφάσισαν την υποβολή αιτήματος παροχής στους φορείς τους, συγκεκριμένων στοιχείων από το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με τη βιωσιμότητα των Ταμείων τους και τους ασφαλιστικού συστήματος, καθώς και την τύχη των καταβληθέντων από τα μέλη τους ασφαλιστικών εισφορών κατά τον μέχρι τώρα εργασιακό τους βίο.

Οι συνυπογράφοντες: 

– O Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του Τ.Ε.Ε., κ. Νικόλαος Παπαθανασίου.

– Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Γεώργιος Κυμπαρίδης.

– Ο Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης, κ. Χρήστος Τερζίδης.

– Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Βασίλειος Λούρμπας.

– Ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Βασίλειος Τσανίδης.

– Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, κ. Αλέξανδρος Τσαπέκος.