ΠΕΡΙΣύσκεψη με θέμα την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενόψει των δύο τουριστικών εκθέσεων στις οποίες θα λάβει μέρος η (Philoxenia Θεσσαλονίκης και TTR Βουκουρεστίου Ρουμανίας, 13-16/11), συγκάλεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, με τη συμμετοχή του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, της Εκτελεστικής Γραμματέως κ. Ζωής Κοσμίδου, και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο Περιφερειάρχης, δίνοντας το στίγμα της νέας πολιτικής της Περιφέρειας, τόνισε:

«Τοποθετούμε στον πυρήνα του στρατηγικού μας αναπτυξιακού σχεδιασμού, ενδυναμωμένο, τόσο τον δωδεκάμηνο τουρισμό όσο και τον μαζικό, καθώς και όλες τις εναλλακτικές μορφές του, στο σύνολο της περιοχής μας, με διακριτούς τους επιμέρους προορισμούς.

Πυλώνες αυτής της στόχευσης θα είναι το ευρύ, άθικτο περιβάλλον μας, το πολιτισμικό μας υπόβαθρο, αλλά και το γεγονός ότι είμαστε φυσική έξοδος και η κοντινότερη καλύτερη θάλασσα διακοπών στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, για 50.000.000 κατοίκους της Βαλκανικής, της Ευρώπης και όχι μόνον, οι οποίοι κατοικούν έξω από τα όριά μας σε απόσταση 4-5 ωρών οδικής διαδρομής».

Για την καλύτερη εκπροσώπησή της, η Περιφέρεια καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους ιδιώτες, να αποστείλουν έγκαιρα πληροφοριακό υλικό.

Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, δίδονται από την κ. Ευγενία Εξακοΐδου, τηλ. 2531352150, τον κ. Γιώργο Παναγόπουλο, τηλ. 2551350573, και τον κ. Χαράλαμπο Ευστρατίου, τηλ. 2541350221.