Η πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου υπό την προεδρία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ και τη συμμετοχή τεχνικών κλιμακίων από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εκπροσώπων του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, και Τεχνικών Συμβούλων του Υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα θέματα:

– Της δημιουργίας μητρώων όλων των δεξαμενών υγρών καυσίμων άνω των 5 τόνων.

– Της καταγραφής όλων των πρατηρίων υγρών καυσίμων που λειτουργούν χωρίς Σύστημα Εισροών-Εκροών.

– Της λειτουργίας του Συστήματος Εισροών-Εκροών σε όλες τις δεξαμενές υγρών καυσίμων στη χώρα.

– Της δημιουργίας ακριβούς μητρώου βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων, και εφαρμογής του συστήματος GPS.

– Της εφαρμογής Νόμων και Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν την ιχνηθέτηση των καυσίμων.

Προτάθηκε επίσης η δημιουργία Διυπουργικής Επιτροπής με συντονιστικές και παρεμβατικές αρμοδιότητες στο θέμα της πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων, αλλά και γενικά στην αντιμετώπιση και των λαθραίων καπνικών και των λαθραίων οινοπνευματωδών.

«Οι εντολές του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και οι θέσεις που εκφράζουν εμάς τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είναι σαφείς ως προς την ανυποχώρητη μάχη για την πάταξη της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο κ. Κουίκ, και εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα: «Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης για την Πάταξη της Διαφθοράς, κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση με μεθοδικότητα και με αποτελέσματα που ήδη αρχίζουν να είναι ορατά, αλλά θα είναι ακόμα πιο χειροπιαστά πάρα πολύ σύντομα. Σε αυτή την κατεύθυνση εργάζεται το ίδιο αποτελεσματικά και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος διακρίνεται για τον εξαιρετικό συστηματικό τρόπο με τον οποίο εργάζεται σε μία τεράστια θέση ευθύνης».

Αναφορικά με τη σύσκεψη επισήμανε ότι αυτή «κατέδειξε παθογένειες και μέσω αυτών, λύσεις που οφείλουμε και μπορούμε άμεσα να εφαρμόσουμε», και δεσμεύτηκε ότι «πολύ σύντομα θα είμαστε πιο ουσιαστικοί στις δράσεις μας για καρκινώματα που πρέπει να ξηλωθούν και τα οποία στερούσαν από το ελληνικό δημόσιο δισεκατομμύρια εσόδων κάθε χρόνο».