Σχεδόν επί τρίωρο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ στην Κομοτηνή, συζήτησαν για τις επόμενες κινήσεις τους, τα μέλη των Αγροτικών Συλλόγων των Δήμων  Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών.

Στη βάση πάντα των αποφάσεων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών-Κτηνοτρόφων-Αλιέων, οι όποιες κινητοποιήσεις στις οποίες αποφασίσουν να προβούν, θα κινούνται πάνω σε δύο βασικούς άξονες:

α) στην απομόνωση εκείνων των συναδέλφων τους που «πούλησαν» όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε τις περσινές κινητοποιήσεις τους,

β) στην αποφασιστική διεκδίκηση της ικανοποίησης των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση.

Πρώτο βήμα αναμένεται να είναι η συμμετοχή τους στο σχεδιαζόμενο συλλαλητήριο στη Zootechnia (Θεσσαλονίκη 2-5 Φεβρουαρίου), αν και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νωρίτερα κινητοποιήσεις, κάτι που θα εξεταστεί σε νέα τους σύσκεψη την ερχόμενη Κυριακή 29/1.

«Σκοπός μας δεν είναι με τις κινητοποιήσεις μας να προκληθούν προβλήματα. Αν όμως δεν εισακουστούμε από την κυβέρνηση, όλα τα ενδεχόμενα κινητοποιήσεων, ακόμη και των μπλόκων, είναι ανοιχτά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Νίκος Κυριαζής, ο οποίος αναφορικά με τα αιτήματα του κλάδου, υπογράμμισε ότι αφενός με το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό το εισόδημα των αγροτών εκμηδενίζεται σε σημείο που να μην επαρκούν ούτε για τα προς το ζην, αφετέρου το κόστος παραγωγής επιτείνει την οικονομική τους δυσπραγία – «δεν μπορεί να μας απαγορεύεται να προμηθευόμαστε φυτοφάρμακα από τη Βουλγαρία όπου τα 5 λίτρα στοιχίζουν 10 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα το 1 λίτρο κοστίζει 30 ευρώ!», τόνισε χαρακτηριστικά.