Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου, απέστειλε η Επιτροπή Αγώνα των Καπνοπαραγωγών της περιοχής Πάσσου Κομοτηνής, το μπλόκο των οποίων παραμένει ενεργό. Με την επιστολή οι καπνοπαραγωγοί απευθύνουν έκκληση στήριξής τους:

ΜΠΛΟΚΟ ΠΑΣΣΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ.

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κύριε Υπουργέ.

Εμείς είμαστε εκπρόσωποι των Καπνοπαραγωγών. Οι Καπνοπαραγωγοί είναι το πιο δυστυχισμένο κομμάτι της Αγροτιάς. Όλοι μας εργαζόμαστε 2.700 ώρες τον χρόνο υπό άθλιες συνθήκες. Κάθε χρόνο δίνουμε έναν τιτάνιο αγώνα για να επιβιώσουμε. Παρά τις απάνθρωπες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, δεν βρίσκουμε καμιά στήριξη και καμιά βοήθεια από πουθενά. Μας εγκατέλειψαν οι πάντες. Η Πολιτεία μας έχει ξεχάσει προ πολλού. Αισθανόμαστε πλήρη εγκατάλειψη. Εμείς οι καπνοπαραγωγοί, από το 2010 χάσαμε και την πριμοδότηση του καπνού. Αυτό ήταν το τελευταίο θανατηφόρο χτύπημα που πάθαμε. Όλοι είδαν να αργοπεθαίνουμε και να ψυχοραγούμε αλλά δεν μας βοήθησε κανείς.

Σύντροφε Υπουργέ.

  1. Απαιτούμε από εσάς την άμεση επιδότηση του καπνού.
  2. Για τη μείωση του κόστους της παραγωγής ζητούμε την επίλυση του προβλήματος της υδροληψίας. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με ταμιευτήρες νερού δίπλα στα καπνοχώραφα. Έχουμε άφθονα νερά από τα ποτάμια που χύνονται στη θάλασσα χωρίς την παραμικρή αξιοποίηση.
  3. Θέλουμε αφορολόγητα καύσιμα για τα αγροτικά μας μηχανήματα.
  4. Όλα τα χωριά των καπνοπαραγωγών να ενταχθούν στα προγράμματα των μειονεκτικών περιοχών.

Ζητούμε τη στήριξη και την άμεση συμπαράσταση της κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Εν ονόματι της Επιτροπής Αγώνα του χωριού Πάσσος Κομοτηνής Ροδόπης:

  • Μουσταφά Αλή Φεράτ (αγρότης).
  • Καπουσούζ Αλή Χουσεΐν (αγροτοσυνδικαλιστής).
  • Κετσετζή Ιμπραήμ Γκιουνέρ (δημοτικός σύμβουλος)”.