Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Δ.Π.Θ. συνεχίζει δυναμικά και με προσήλωση στον στόχο που έβαλε πριν από 22 χρόνια, και διοργανώνει το 23ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2015, συνεχίζοντας μια επιτυχημένη συνεδριακή παράδοση, και στοχεύοντας τόσο στην αναβάθμιση και στη διάχυση της επιστημονικής γνώσης μέσω της επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των συνέδρων, όσο και στην επιπλέον ενίσχυση της σχέσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία.

Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν 141 προφορικές και 121 αναρτημένες ανακοινώσεις, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης. Ακόμη, θα πραγματοποιηθούν εννέα σεμινάρια και έντεκα στρογγυλές τράπεζες, με εκλεκτούς καλεσμένους ομιλητές. Σύνεδροι από Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Σερβία, Βουλγαρία, Η.Π.Α., Τουρκία, Φιλανδία, Ιράν, Λιβύη, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Καζακστάν, θα παραβρεθούν στις εργασίες του συνεδρίου.

Στην επίσημη τελετή έναρξης στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Παπαδριέλης» της ΣΕΦΑΑ, στις 15/5 και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Γεώργιο-Ιωάννη Τσιάνο, MD, PhD, με θέμα “Η ανθρώπινη φυσιολογία σε αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες κατά τη διάρκεια αθλητικών και επιστημονικών υπερεγχειρημάτων», ο οποίος και θα τιμηθεί από το Συνέδριο με το «Βραβείο Νίκος Σαμαράς» το οποίο θα απονείμει η χήρα του εκλιπόντος κορυφαίου Έλληνα βολεϊμπολίστα.

Τις εργασίες του συνεδρίου υποστηρίζουν εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, για οποιαδήποτε απευκταία ανάγκη προκύψει, ενώ και φέτος, το Σάββατο 16/5, από τις 10:00 έως τις 19:00, θα παρέχεται η δυνατότητα απασχόλησης των παιδιών των συνέδρων.