ΔΕΥΑΚΣυνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ειδικότητα στην Αστική και Περιφερειακή Οικονομική Ανάπτυξη και Πολιτική, κ. Σεραφείμ Πολύζο, πραγματοποίησε στον Βόλο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοηνής κ. Δημήτρης Καρασταύρου, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια της Επιχείρησης κ. Ελισάβετ Γεωργιάδου, με σκοπό τη συνεργασία στην κατεύθυνση της ανεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων (π.χ. μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. / Συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα) για έργα και δράσεις που δεν είναι επιλέξιμες από το ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ. όπως ονομάζεται / Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης).

Στη συνάντηση, αφού αναπτύχθηκαν οι ανάγκες και οι προτεραιότητες του Δήμου Κομοτηνής (τηλεθέρμανση, ενεργειακά έργα, αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων στον πολεοδομικό ιστό της πόλης της Κομοτηνής και στην παραλιακή ζώνη Φαναρίου Αρωγής, κ.ά.), δόθηκε έμφαση στην προετοιμασία των απαραίτητων ενεργειών ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις χρηματοδότησης εκείνων των έργων ή τμημάτων αυτών που δεν είναι επιλέξιμα.

«Πρόκειται για το ξεκίνημα μιας νέας συνεργασίας του Δήμου Κομοτηνής και της ΔΕΥΑΚ, που με την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του συγκεκριμένου ιδρύματος, αναμένεται να επιφέρει επιπλέον αναπτυξιακή πνοή στον τόπο μας» σημειώνει ο κ. Καρασταύρου, συμπληρώνοντας: «Με δυναμικότητα και εξωστρέφεια συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την υλοποίηση καινοτόμων δράσεων, προκειμένου να γίνει πράξη η σύγχρονη και αναπτυξιακή ταυτότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».