Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης: “Δηλώνουμε συμπαράσταση στις μανάδες των συλληφθέντων στρατιωτικών”

Σειρά δυναμικών δράσεων για φλέγοντα επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (2)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης, η κεντρική εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ροδόπης (μέλος της ΟΓΕ) για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, που περιελάμβανε ομιλία της προέδρου Γωγώς Φακιρίδου και τη θεατρική παράσταση «Γυναίκες» της Γαλάτειας Καζαντζάκη από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης (μέλος ΟΓΕ).

Στην ομιλία της η κ. Φακιρίδου τόνισε μεταξύ άλλων: «Η εκδήλωση γίνεται σε μια περίοδο με εξελίξεις στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο Κυπριακό, με τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο να εντείνει την τουρκική προκλητικότητα, και με τη συγκρότηση της ΝΑΤΟϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη που μόνο ανησυχία  μας προκαλούν. Δηλώνουμε συμπαράσταση στις μανάδες των συλληφθέντων στρατιωτικών, και καλούμε τις γυναίκες σε επαγρύπνηση, να μην εφησυχάζουν, ότι δήθεν είμαστε ασφαλείς κάτω από την ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, γιατί εμείς θα κληθούμε να στείλουμε τα παιδιά μας για να παλέψουν για όσα πετρέλαια και αγωγούς δεν μπορούν να μοιραστούν οι ιμπεριαλιστές μεταξύ τους. Μπροστά σ΄αυτές τις εξελίξεις έχει σημασία να εντείνουμε την πάλη μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τους πολέμους και τις επεμβάσεις για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, να απαιτήσουμε να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Το αγωνιστικό μήνυμα της 8ης Μάρτη δείχνει τον μόνο ελπιδοφόρο δρόμο για μας και τις οικογένειές μας. Να μην υποταχθούμε στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Εξαρτάται από τη δική μας θέληση και δράση, τη συμμετοχή μας στον γυναικείο σύλλογο, στο εργατικό σωματείο, στον αγροτικό, στον φοιτητικό σύλλογο, να βαδίσουμε αγωνιστικά στις «λεωφόρους του μέλλοντος». Για μια ζωή χωρίς πολέμους, χωρίς φτώχεια, χωρίς προσφυγιά. Γυναίκες και άνδρες με κοινούς αγώνες μπορούμε να χτίσουμε μια κοινωνία όμορφη για όλους, απαλλαγμένη από κάθε κοινωνική καταπίεση και εκμετάλλευση, με τις γυναίκες χειραφετημένες και ισότιμες στην εργασία, στη μόρφωση και στην κοινωνική ζωή. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το αγωνιστικό περιεχόμενο αυτής της μέρας».

Τις προηγούμενες μέρες τα μέλη του Συλλόγου επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Κομοτηνής, και περιόδευσαν σε εμπορικά καταστήματα της πόλης καθώς και στη Νομική Σχολή, στις Σχολές Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών του ΔΠΘ, όπου μίλησαν για το πραγματικό περιεχόμενο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Ενόψει της καμπάνιας που ξεκίνησε η ΟΓΕ  για τις φοιτήτριες και τις σπουδάστριες, έγιναν μικρές ομιλίες στα αμφιθέατρα προκειμένου να γνωρίσουν οι αυριανές επιστημόνισσες την ΟΓΕ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα στη χώρα μας, ενώ μεγάλη απήχηση είχε η συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου που δημιουργήθηκε από τον Σύλλογο με στόχο να βγουν από τις απαντήσεις συμπεράσματα για τα θέματα της καμπάνιας, βοηθώντας τη συζήτηση και την γνωριμία με τις φοιτήτριες. Επίσης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης, έγινε ομιλία και προβολή της ταινίας «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» του Κεν Λόουτς, σε αίθουσα της Σχολής.

Ακόμη, ο Σύλλογος πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ σχετικά με την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής, καταθέτοντας στον Περιφερειακό Δ/ντή κ. Παναγιώτη Κεραμάρη σχετικό υπόμνημα με τίτλο «Η προσχολική αγωγή ανάγκη και δικαίωμα των παιδιών μας!», και με αιτήματα:

  • Κάθε παιδί πρέπει να έχει μια θέση στα νηπιαγωγεία και στους παιδικούς σταθμούς, και αυτό να του παρέχεται δωρεάν και με ευθύνη του κράτους.
  • Νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί να είναι σύγχρονοι, ασφαλείς, και να έχουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
  • Να υπάρχει ενιαίο, επιστημονικά αναβαθμισμένο πρόγραμμα αγωγής, με ευθύνη κεντρικά του κράτους.
  • Να είναι πανεπιστημιακού επιπέδου η μόρφωση όλων των παιδαγωγών, να μειωθεί η αναλογία των παιδιών ανά παιδαγωγό, και να προσληφθούν περισσότεροι επιστήμονες παιδαγωγοί.
  • Απαραίτητη είναι η πλέρια χρηματοδότηση για την εφαρμογή όλων των παραπάνω.
  • Καμιά απόλυση εργαζομένων από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μονιμοποίηση όσων εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή προγράμματα.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood