Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικου κοριτσιού, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία άγνωστος προσέγγισε την 11χρονη κόρη της μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, και μετά από διαδικτυακή συνομιλία που είχαν (chat), την προέτρεψε να του αποστείλει φωτογραφίες της, χρησιμοποιώντας λέξεις και εκφράσεις που προσέβαλλαν παράλληλα την γενετήσια αξιοπρέπεια της.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

ΔΗΕΑπό την αστυνομική-ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 24χρονος, για τον οποίο προέκυψε ότι αποκτούσε πρόσβαση σε κλειδωμένες συνδέσεις διαδικτύου ανυποψίαστων πολιτών χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα προγράμματα, και μέσω των συνδέσεων αυτών προέβαινε σε κακόβουλες πράξεις.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας μέσω των οποίων συνδεόταν στην επίμαχη ιστοσελίδα, ενώ παραδέχτηκε ότι ήταν αποκλειστικός χρήστης των επίμαχων προφίλ.

Μάλιστα, ο νεαρός, έχει ξανασυλληφθεί στο παρελθόν για συναφή αδικήματα…

Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios – android: CYBERKID
  • Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR