ΣΩΈνας 33χρονος ημεδαπός σωφρονιστικός υπάλληλος του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών, συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, με την κατηγορία της απόπειρας εισαγωγής ναρκωτικών στο σωφρονιστικό κατάστημα, διακίνηση ναρκωτικών και αντίσταση.

Η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, κατόπιν παραγγελίας του εποπτεύοντος Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, ανέλαβε να διερευνήσει υπόθεση που αφορούσε καταγγελίες και ενδείξεις για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του συγκεκριμένου σωφρονιστικού υπαλλήλου, και κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων επιχείρησε να τον ελέγξει την ώρα που αποχωρούσε από το σπίτι του προκειμένου να μεταβεί στο Κατάστημα Κράτησης για εκτέλεση υπηρεσίας.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή τους και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και τον ακινητοποίησαν σε παρακείμενο υπαίθριο χώρο, ενώ προηγουμένως είχε απορρίψει στο έδαφος μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης. Επιπλέον, κατά τη διαδικασία της ακινητοποίησής του προέβαλε σθεναρή αντίσταση για να αποφύγει τη σύλληψη.

Στην κατοχή του κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κατά τη διάρκεια έρευνας που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

– αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα κάνναβη βάρους 9,7 γραμμαρίων, εντός του γραμματοκιβωτίου της οικίας του.

– μικροποσότητα καπνού μέσα στην οποία υπήρχαν υπολείμματα κάνναβης.

– μεταλλικός τρίφτης που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.

– τέσσερις συσκευασίες αεροστεγώς κλεισμένες, φέρουσες τις ενδείξεις «Concatenotm Drug Screen Test».

– πιάτο στην επιφάνεια του οποίου υπήρχε τηλεκάρτα και φύλλο χαρτιού τυλιγμένο σε κυλινδρικό σχήμα (καλαμάκι) με υπολείμματα ηρωίνης.

– πέντε συσκευές ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεδομένων (USB), κάρτες αποθήκευσης δεδομένων και κάρτες SIM.

Την αστυνομική έρευνα που συνεχίζεται για να διακριβωθούν όλες οι πτυχές και η τυχόν συμμετοχή άλλων προσώπων στην υπόθεση, διεξάγει η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας.

Η  έρευνα και ο χειρισμός της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.