Δικογραφία για τα αδικήματα της δωροληψίας και της εκβίασης, σχηματίστηκε σε βάρος 34χρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου Καταστήματος Κράτησης της βορείου Ελλάδος, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είχε προηγηθεί καταγγελία από κρατούμενο του Καταστήματος Κράτησης, σύμφωνα με την οποία ο σωφρονιστικός υπάλληλος του απαιτούσε το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, προκειμένου να εισηγηθεί θετικά για τη χορήγηση 9μερης άδειας. Σε προγραμματισμένη συνάντηση που έγινε, ο κρατούμενος, ο οποίος διανύει άδεια, παρέδωσε στον σωφρονιστικό υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ. Άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, επενέβησαν και συνέλαβαν τον 34χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, και ακόμη 385 ευρώ.

Επιπλέον, εξετάζεται η συμμετοχή του συλληφθέντα και σε άλλες συναφείς περιπτώσεις, ενώ παράλληλα διερευνώνται καταγγελίες σε βάρος του για εισαγωγή στο συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης απαγορευμένων ειδών έναντι αμοιβής.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και στο τηλέφωνο 2310-531884 της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.