ΤΣΙΠΡΑΣ 2

Την πρόταση νόμου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα «κόκκινα» δάνεια, θα υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημείωσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο.

Στις δηλώσεις του, υπογράμμισε:

«Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων την πρόταση νόμου που έχουν καταθέσει για τα “κόκκινα” δάνεια.

Η πρόταση αυτή βρίσκεται σε παράλληλο μήκος κύματος και με τις δικές μας προγραμματικές θέσεις, έτσι όπως τις παρουσιάσαμε άλλωστε και στη ΔΕΘ. Για την αναγκαία εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και για να υπάρξει μια αναπτυξιακή προοπτική, μια προοπτική τόνωσης της ρευστότητας, για να επανεκκινήσει η οικονομία.

Προφανώς υπάρχουν πολλά κοινά σημεία, και πτυχές όμως όπου έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Συμφωνήσαμε, στον βαθμό που ο Πρόεδρος της Βουλής φέρει την πρόταση νόμου στην ολομέλεια, να την υπερψηφίσουμε.

Είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε πάνω στα αναγκαία βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, και στην αναγκαία κατά τη δική μας εκτίμηση σύγκλιση απόψεων διαφορετικών δυνάμεων, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου άμεσα, και να προχωρήσουμε στην ανόρθωση της οικονομίας, στην επανεκκίνηση της οικονομίας, κυρίως στηρίζοντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νοικοκυριά, αλλά και τους χιλιάδες, εκατομμύρια συμπολίτες μας, που με βάση και τα τελευταία στατιστικά στοιχεία βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, γιατί δυστυχώς η χώρα μας έχει αυτά τα πολύ αρνητικά ρεκόρ. Και βεβαίως θα πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη, προκειμένου να αντιστρέψουμε αυτή τη δραματική εικόνα για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας».