Με ομόφωνη απόφαση, του εκφράζει δημόσια τη στήριξή της

Θέση στο ζήτημα, που απασχόλησε πρόσφατα την κοινή γνώμη της Ροδόπης και αφορά στα δημοσιεύματα που εγκαλούσαν τον Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα για «τέλεση Αγιασμού σε Μασονική Λέσχη», πήρε με ομόφωνη απόφασή της η Σύγκλητος του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Στην απόφαση εκφράζεται η στήριξη του οργάνου στον Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, ενώ γίνεται λόγος για «κακόβουλη επίθεση», «προσπάθεια σπίλωσης» και «λασπολογία» σε βάρος του.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της Συγκλήτου:

«Η Σύγκλητος του Δ.Π.Θ. στην αριθ. 38/27-4-2017 συνεδρίασή της, με αφορμή δημοσιεύματα ηλεκτρονικών εφημερίδων, αποφάσισε ομόφωνα: να εκφράσει δημόσια τη στήριξή της προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.

Η διαδικτυακή κακόβουλη επίθεση, η προσπάθεια σπίλωσης και η λασπολογία δεν μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, πόσο μάλλον να αμαυρώσουν τον Πνευματικό και Θρησκευτικό Ηγέτη της Ροδόπης.

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καταδικάζει κάθε ενέργεια υπονόμευσης των θεσμών, που έχουν στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και υπονομεύουν τη σταθερότητα και την προσπάθεια ανάπτυξης στην ευαίσθητη περιοχή της Ροδόπης και γενικότερα της Θράκης».