ΣΩΤΗΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΛΟΒΕΡΔΟΣ

– Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΜΕΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΜΑΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.

Με ένα καυστικό ποστάρισμα στο facebook, ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) του Δήμου Κομοτηνής, ιατρός κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, σχολιάζει τα περί εισαγωγής της αλβανικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία, (αντι)προτείνοντας συνάμα την ανάδειξη της πομακικής διαλέκτου…

Συγκεκριμένα, ο κ. Σωτηρακόπουλος, διερωτώμενος δηκτικά «πόσες “γκάφες” δικαιούται ένας υπουργός για να μπει σε διαθεσιμότητα;», σημειώνει:

«Ο υπουργός παιδείας Α. Λοβέρδος ζητά την εισαγωγή της αλβανικής ως δεύτερης γλώσσας στα ελληνικά σχολεία, τη στιγμή που δεν υπάρχει αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα. Θυμάστε την γκάφα της Α. Διαμαντοπούλου για την αγγλική ως επίσημη γλώσσα της χώρας μας.

Ας φρόντιζε καλύτερα να δημιουργήσει το ελληνικό υπουργείο Παιδείας υποδομές διδαχής της ελληνικής γλώσσας για του ξένους ενήλικες μετανάστες, ή ελληνοπομακικό λεξικό και υποδομές διδαχής της πομακικής γλώσσας για να σώσει μια σπάνια γλώσσα που χάνεται.

Πόσες “γκάφες” δικαιούται ένας υπουργός για να μπει σε διαθεσιμότητα; (βλ. Ε.Δ.Ε. 28ης Οκτωβρίου, μόρια αντί για μισθό στους αναπληρωτές)».