– Στο πρωτάθλημα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με τριάντα μετάλλια, διακρίσεις, ατομικά ρεκόρ αλλά και ρεκόρ ομάδος, επέστρεψαν από το θερινό πρωτάθλημα προαγωνιστικών κατηγοριών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που διεξήχθη στην Καβάλα, οι κολυμβήτριες και οι κολυμβητές της Ναυταθλητικής Ένωσης Ροδόπης (Ν.Ε.ΡΟ.).

Ο σύλλογος της Κομοτηνής συμμετείχε με 25 αθλητές (14 αγόρια και 11 κορίτσια), που πραγματοποίησαν καταπληκτικές εμφανίσεις, επιτυγχάνοντας πολλά ρεκόρ και κατακτώντας τρία χρυσά, επτά ασημένια και δέκα χάλκινα μετάλλια!

Έξι μάλιστα από τις επιδόσεις αυτές, αποτελούν και  νέα ρεκόρ ομάδας:

– Φιλίππου Αλεξάνδρα (10 ετών): 50 μ. πεταλούδα, 39’’26.

– Θεοφιλόπουλος Φίλιππος (12 ετών): 800 μ. ελεύθερο, 11΄01’’14.

– Κενανίδου Μαρία-Ελένη (10 ετών): 200 μ. ελεύθερο, 2’51’’81 / 200 μ. μεικτή ατομική 3΄12΄΄79.

– Θεοφιλόπουλος Οδυσσέας (9 ετών): 50 μ. ελεύθερο, 40’’17 / 50 μ. πεταλούδα, 54’’10.

ΝΕΡΟ 2Αναλυτικά οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες της Ναυταθλητικής Ένωσης Ροδόπης που έλαβαν μέρος στους αγώνες:

Αγόρια 9 ετών: Θεοφιλόπουλος Οδυσσέας, Τσακιρίδης Μάριος.

Κορίτσια 9 ετών: Ανέστογλου Ελισάβετ, Αραμπατζίδη Αθανασία, Γιαννακίδου Δήμητρα, Γκούρδογλου Μαργαρίτα, Ουρεϊλίδου Αθανασία.

Αγόρια 10 ετών: Ιωαννίδης Αθανάσιος, Ντώνες Χρίστος-Ταξιάρχης, Ρωσσίδης Βασίλης, Ρουσινόπουλος Χρήστος, Τζεβελεκίδης Νίκος, Ψάλτης Νίκος.

Κορίτσια 10 ετών: Ζέκου Αρχοντούλα, Θωΐδου Δέσποινα-Δανάη, Κενανίδου Μαρία – Ελένη, Φιλίππου Αλεξάνδρα.

Αγόρια 11 ετών: Δαλακούρας Νίκος, Μάστορας Χρήστος, Πούλιος Θανάσης, Χατζηπαζαρλής Κωνσταντίνος.

Αγόρια 12 ετών: Βαρσαμίδης Δημήτρης, Θεοφιλόπουλος Φίλιππος.

Κορίτσια 12 ετών: Κουτσούμπα Αθανασία, Τσιπλάκη Χριστίνα.

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του συλλόγου συνεχίζονται στις 10-12 Ιουλίου στην Πάτρα όπου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων- Παμπαίδων, και στις 17-19 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη όπου θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων-Παίδων και Νεανίδων-Εφήβων. Η Κομοτηνή δια του συλλόγου θα εκπροσωπηθεί από 15 κολυμβητές (4 κορίτσια και 11 αγόρια) που κατάφεραν να πιάσουν τα όρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής χρονιάς.

Αναλυτικά οι κολυμβητές της Ν.Ε.ΡΟ. που θα εκπροσωπήσουν την Κομοτηνή:

Παγκορασίδες Β΄ (2002): Σαπρανίδου Σεβαστή, Ψάλτη Βασιλική.

Παγκορασίδες Α΄ (2001): Κάλτσου Παρασκευή, Πούλιου Ιωάννα, Ουρεϊλίδου Σοφία.

Παμπαίδες Α΄ (2001): Κοτζαμπάσης Στέλιος, Κουτσούμπας Αντώνης.

Κορασίδες (1999-2000): Παιδαράκη Κυριακή, Φιλίππου Άννα-Ελευθερία.

Παίδες (1999-2000): Γυφτόπουλος Γιώργος, Κεσίδης Αντώνης, Πελτέκης Δημήτρης, Κοτζαμπάσης Κωσταντίνος, Μαρέτης Απόστολος.

Εφήβων (1997-1998): Ζελεσκίδης Απόστολος.

Οι ευχές όλων των ανθρώπων του συλλόγου αλλά και ολόκληρης της Κομοτηνής για καλή επιτυχία, ατομικές και ομαδικές διακρίσεις, συνοδεύουν τους νεαρούς κολυμβητές για να τους δώσουν επιπλέον ώθηση στην προσπάθεια τους.

Καλή Επιτυχία παιδιά!

Εξάλλου, με ανακοίνωσή τους, οι προπονητές της Ναυταθλητικής Ένωσης Ροδόπης, Μπεκιάρης Αλέξανδρος, Κασιμάτης Παναγιώτης, Παρασκευάς Νίκος και Ψωμάς Ιωσήφ, οι έφοροι του αγωνιστικού και του προαγωνιστικού τμήματος, Μαρέτης Γιώργος και Παπαδημοπούλου Εύη αντιστοίχως, αλλά και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, ευχαριστούν «για άλλη μια φορά τα παιδιά που αγωνίζονται για τον σύλλογο εκπροσωπώντας επάξια την Κομοτηνή και τους γονείς τους, χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των οποίων τίποτα δεν θα ήταν εφικτό».

Παράλληλα, τονίζουν: «Διεκδικώντας πάντα ένα καλύτερο μέλλον για το άθλημα της κολύμβησης στην Κομοτηνή μας, χαράζουμε πορεία για νέες προκλήσεις και επιτυχίες των κολυμβητών μας στο εγγύς μέλλον».