Σωρεία αντιδράσεων για την απόλυση υπαλλήλου του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής

"Πώς να χαρακτηρίσεις τον «συνδικαλιστή» που απολύει συνδικαλίστρια και εργαζόμενη;".
ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΚΕΝΤΡΟ

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει το γεγονός της απόλυσης εργαζόμενης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής.

Η Διοίκηση του φορέα κατήγγειλε τη σύμβαση εργασίας και προχώρησε στην απόλυση της επί 18 χρόνια υπαλλήλου του Ρυίας Πατσατζή η οποία είναι και ενεργή συνδικαλίστρια ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρόεδρος του πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Εμπορίου και Υπηρεσιών Ροδόπης, Ρυίας Πατσατζή.

Σωρεία αντιδράσεων για την απόλυση υπαλλήλου του Εργατικού Κέντρου ΚομοτηνήςΣταμάτης Σακελλίων: «Η συμπεριφορά αυτή μας γυρνά σε μαύρες εποχές»

Σε δήλωσή του ο γραμματέας της νομαρχιακής οργάνωσης Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτης Σακελλίων, αναφέρει: «Καταγγέλλω την παράνομη και καταχρηστική απόλυση της εργαζόμενης στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής Ρίας Πασατζή. Υπεύθυνη για αυτήν την απόλυση είναι η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου και του προέδρου του Παντελή Μαγαλιού. Είναι πρωτοφανές Εργατικό Κέντρο να απολύσει εργαζόμενή του, ο θεσμός που οφείλει να μάχεται για την προστασία της διατήρησης των θέσεων εργασίας. Σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά αυτή μας γυρνά σε μαύρες εποχές. Είναι ανάγκη να υπάρξει άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας ώστε αυτή η απόλυση να ανακληθεί άμεσα. Αρκετά πια».

Σε ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση κάνει λόγος για «πρακτικές μαφίας από τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής» και τονίζει: «Αν κερδίσουν οι πρακτικές μαφίας, θα ανοίξουν οι ορέξεις των εργοδοτών σε όλη τη χώρα που θα βρίσκουν διάφορα παράθυρα για να φορτώνουν στους εργαζόμενους ανύπαρκτα αδικήματα και να απολύουν χωρίς αποζημιώσεις. Με τις δηλώσεις αυτές ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος καυτηρίαζε τις πρακτικές του Λαυρεντιάδη στους εργαζόμενους της ΒΦΛ στην Καβάλα πριν λίγα χρόνια. Ποιες ήταν αυτές οι «πρακτικές μαφίας» του Λαυρεντιάδη: Το να απολύει τους εργαζόμενους και παράλληλα να τους μηνύει για ανύπαρκτα αδικήματα ώστε να μη δίνει την νόμιμη αποζημίωση, ποντάροντας προφανώς στην οικονομική τους εξόντωση, μια που έμπλεκαν σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες. Περιμένουμε ανάλογες δηλώσεις από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, τώρα που  αυτές τις πρακτικές της μαφίας τις ξεπατίκωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής και επιφανής «συνδικαλιστής» της περιοχής μας  κ. Μαγαλιός. Ο οποίος, αντιγράφοντας την πιο σκληρή εργοδοσία, απέλυσε και παράλληλα έκανε μήνυση στην εργαζόμενη του Εργατικού Κέντρου Ρύια Πατσατζή, η οποία είναι και ενεργή συνδικαλίστρια και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Εμείς από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε όλες τις μεθοδεύσεις του Προέδρου του Ε.Κ. με τις στημένες πειθαρχικές επιτροπές, τις δικαστικές διαμάχες και την μετατροπή του Εργατικού Κέντρου σε μηχανισμό για εξόντωση αντιπάλων, μια και η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι μέλος της παράταξής μας, που είναι η παράταξη που ασκεί κριτική και αμφισβητεί την «αυθεντία» του Προέδρου. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στην διωκόμενη συναδέλφισσα και καταγγέλλουμε  αυτή την απόλυση, ως παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική και ζητάμε  ν’ ανακληθεί άμεσα. Καλούμε άμεσα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και την ηγεσία της ΓΣΕΕ να τοποθετηθούν σε αυτή την αντιδεοντολογική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου, που εκθέτει το Εργατικό Κίνημα και δίνει επιχειρήματα σε αυτούς που θέλουν να το συκοφαντήσουν. Πιστεύουμε, ότι οι ενέργειες του κ. Μαγαλιού θα έχουν την τύχη αυτών του Λαυρεντιάδη και το αποτέλεσμα θα είναι  η πανηγυρική δικαίωση της συναδέφισσας και η επιστροφή της στην εργασία!!».

Δημήτρης Χαρίτου: “Να ανακληθεί άμεσα η παράνομη απόλυση!”

Να ανακληθεί η απόλυση, αξιώνει το μέλος της πειρφερειακής επιρτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χρίτου, με σκληρή του δήλωση στην οποία τονίζει: “Αν δεν ήταν πραγματικότητα θα ακουγόταν ως κακόγουστο αστείο! Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου όπως αυτός της Κομοτηνής, να απολύει εργαζόμενη επί 18 χρόνια στο Εργατικό Κέντρο, που τυχαίνει ταυτόχρονα να είναι και μέλος της Διοίκησής του, επειδή διεκδίκησε τα δικαιώματά της και άσκησε κριτική σε επιλογές του! Είναι πράγματι αδιανόητο ένας πρόεδρος, ένας φορέας που από τη θέση και τον ρόλο του όφειλε να υπερασπίζεται τα δίκαια των εργαζομένων, να καταφεύγει δυστυχώς σε απίστευτες μεθοδεύσεις και σε πρακτικές που θα ζήλευαν και οι πιο ασύδοτοι εργοδότες. Να ανακληθεί άμεσα η παράνομη και καταχρηστική απόλυση της εργαζόμενης Ρυίας Πατσατζή, προτού καταγραφεί ως ένα μελανό σημείο στις σελίδες του εργατικού κινήματος”.

Ανακοίνωση-καταπέλτη εξέδωσε και η ΠΟΣΠΕΡΤ : «Πώς να χαρακτηρίσεις τον «συνδικαλιστή» που απολύει συνδικαλίστρια και εργαζόμενη; Ο πρόεδρος των «σφραγίδων» και του εργατικού κέντρου Κομοτηνής Π. Μαγαλιός, παραβιάζοντας κάθε κώδικα κοινωνικής και συνδικαλιστικής ηθικής, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια ακόμα και τον «συνδικαλιστικό νόμο» ν. 1264, σαν σκληρός και αδίστακτος εργοδότης απέλυσε την επί 18 χρόνια εργαζόμενη στο Ε.Κ. Ρυία Πατσατζή η οποία να σημειωθεί ότι είναι και συνδικαλίστρια (πρόεδρος πρωτοβάθμιου Σωματείου και μέλος του Δ.Σ του Ε.Κ Κομοτηνής). Η απόλυση εκτός από παράνομη είναι και απολύτως καταδεικτική του συνδικαλιστικού «ήθους» αυτού του προέδρου- εργοδότη και της πλειοψηφούσας στο Δ.Σ παράταξής του η οποία την υπερφήψισε εκδικούμενη με αυτό τον τρόπο την συνδικαλιστικά αντίπαλο εργαζόμενη (στέλεχος της παράταξης ΕΑΚ-ΑΣΠ) η οποία τόλμησε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της. Ο κ. Μαγαλιός και η παράταξή του που όπως φαίνεται θεωρούν τη διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων ως έγκλημα το οποίο μάλιστα τιμωρείται με απόλυση, κι όμως είναι αυτοί που θεωρητικά θα «προστατεύσουν « τους εργάτες της Κομοτηνής (όσο βέβαια θα προστατεύσει κι ο λύκος τα πρόβατα). Η ΠΟΣΠΕΡΤ ήταν είναι και θα είναι πάντα στο πλευρό κάθε αδικούμενου εργαζόμενου, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο του Ε.Κ. Κομοτηνής και την παράταξή του, καταδικάζοντας με βδελυγμία αυτήν την αήθη μεθόδευση της παράνομης απόλυσής της Ρυίας Πατσατζή».

Ανακοίνωση-καταγγελία εξέδωσε και το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας στην οποία αναφέρει: «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική απόλυση της εργαζόμενης Ρυίας Πατσατζή, όπου εργαζόταν επί 18 συνεχή χρόνια στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, μετά από απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Ε.Κ. Κομοτηνής και του Προέδρου του στις 13 Φεβρουαρίου 2018. Η εργαζόμενη η οποία είναι παράλληλα και μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ. Κομοτηνής αλλά και Πρόεδρος πρωτοβάθμιου κλαδικού σωματείου, στοχοποιήθηκε διότι τόλμησε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της και να ασκήσει κριτική στην πλειοψηφία του Ε.Κ. Είναι ανάρμοστο Εργατικό Κέντρο να κατασκευάζει πειθαρχική επιτροπή και συνδικαλιστές να απολύουν συνδικαλίστρια χωρίς να προϋπάρχουν οι λόγοι που ορίζει ο Ν.1264/82. Ούτε ο πιο βάναυσος εργοδότης δεν συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο, κυρίως όταν υπάρχει δικαστική διαμάχη με τον εργαζόμενο σε εξέλιξη, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το Ε.Κ. Αρκαδίας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στην συνάδελφο. ΚΑΛΟΥΜΕ: -Το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής να επανεξετάσει την εν λόγω απόλυση και να προβεί στην άμεση επαναπρόσληψη της εν λόγω εργαζόμενης. -Το Υπουργείο Εργασίας και την Γ.Σ.Ε.Ε. να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ».

Η Ένωση Τεχνικών Ομίλου ΔΕΗ – ΚΗΕ κάνει λόγο για “προκλητική ενέργεια από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής”: «Σε μία άκρως προκλητική και αντεργατική πράξη προέβη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής. Συγκεκριμένα με επιπόλαιο και απαράδεκτο τρόπο κατήγγειλε σύμβαση εργασίας και προχώρησε σε απόλυση εργαζόμενης που απασχολείται στο Ε.Κ. Κομοτηνής, η οποία επίσης είναι και ενεργή συνδικαλίστρια! Παράλληλα δημιουργεί ερωτηματικά η στάση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Κομοτηνής να λάβει τέτοια βιαστική απόφαση, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι δικαστικές διαφορές μεταξύ της απολυμένης συνδικαλίστριας και του εργοδότη της, του Ε.Κ.Κομοτηνής δηλαδή, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ουσιαστικά ασπάζεται ένα πρόσωπο αυταρχικό, καταχρηστικό και εκδικητικό. Σε μία περίοδο που οι συνδικαλιστικοί φορείς οφείλουν να είναι η ασπίδα σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία  ορισμένοι πράττουν τα ακριβώς αντίθετα και ανοίγουν κερκόπορτες ώστε να εξυπηρετηθούν οι ορέξεις όλων εκείνων που καθημερινά συκοφαντούν το Σ/Κ ενώ ταυτόχρονα υιοθετούνται έμμεσα οι κατηγορίες για αδράνεια και συμπόρευση με τις μνημονιακές πολιτικές. Η ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ καλεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής να πάρει πίσω την συγκεκριμένη απόλυση, να εξετάσει ξανά και με νηφαλιότητα την εν λόγω υπόθεση και να σταματήσει να υπονομεύει αναίτια τον θεσμό και την συνδικαλιστική δράση των μελών του».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood