Η νομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την προσχώρηση του Βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ στη Δημοκρατική Συμπαράταξη – λίγες ώρες πριν είχε ανεξαρτητοποιηθεί από το Ποτάμι – αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση:

«Δεν εκπλήσσει σήμερα πια κανέναν η μεταπήδηση του κ. Ιλχάν  Αχμέτ στη  Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ είναι εκλεγμένος βουλευτής με το Ποτάμι. Άλλωστε είναι γνωστή η πολιτική  διαδρομή του, οι συνεχείς πολιτικές μετακινήσεις του από τη ΝΔ στη Δημοκρατική Συμμαχία, στη ΔΗΜΑΡ, στο Ποτάμι, και σήμερα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, με προφανή επιδίωξη την προσωπική εκλογική του επιβίωση. Οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι δεν έκανε κανένα μεγάλο πολιτικό άλμα! Φαίνεται ότι αδυνατεί να ξεφύγει από τα κόμματα του  παλαιού πολιτικού συστήματος που ευθύνονται βαρύτατα για τα δεινά που υφίσταται μέχρι σήμερα ο ελληνικός λαός και για την κρίσιμη κατάσταση που οδήγησαν τη χώρα.

Αν  νομίζει η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ότι με τέτοιου είδους μεταγραφές, ευκαιριακού και καιροσκοπικού χαρακτήρα, θα δημιουργήσει προσδοκίες συσπείρωσης  και ανασύνταξης, μάλλον είναι γελασμένη! Τέτοιες κινήσεις μόνο αξιοπιστία και σοβαρότητα δεν εκπέμπουν».