“Το ΥΠΕΞ κατέστησε τη χώρα περίγελω”.

Σχολιάζοντας την “είδηση” που μετέδωσε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ/ΜΠΕ), περί ζητήματος διενέργειας δημοψηφίσματος στη Δυτική Θράκη για την προσάρτησή της στην Τουρκία, που δήθεν έθεσε ο Πρόεδρος της γείτονος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ροδόπης κ. Γιώργος Πεταλωτής, ανέφερε:

“Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στην Τουρκία ανακάλυψε σήμερα Δευτέρα 17/10/2016, “είδηση” από ομιλία Ερντογάν το Σάββατο. Ο οποίος όμως δεν μίλησε για “δημοψήφισμα στη Δυτική Θράκη “, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής και ταράχτηκε το πανελλήνιο.

Το ελληνικό ΥΠΕΞ, με δύο Γραφεία Τύπου, ένα στην Κωνσταντινούπολη και ένα στην ´Άγκυρα , με Πρεσβεία και Προξενεία στην Τουρκία, αρκείται στην “είδηση ” που ονειρεύτηκε ο ανταποκριτής του ΑΠΕ, και εκδίδει ανακοίνωση περί “ελληνικής , ευρωπαϊκής και δημοκρατικής Θράκης” , για την οποία όμως ο Ερντογάν δεν μίλησε. Το ελληνικό ΥΠΕΞ δηλαδή δεν διασταύρωσε για ένα τόσο  σημαντικό θέμα την πληροφορία, δεν χρησιμοποίησε τις πολλές και έγκυρες υπηρεσίες του.

Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ, μαθαίνω ότι, πολύ σωστά, απολύθηκε.

Το ΥΠΕΞ που κατέστησε τη χώρα περίγελω, μένει χωρίς συνέπειες να υποθέσω .

Και σίγουρα δεν φταίνε μόνον κάποιοι υπάλληλοί του, γιατί τέτοια θέματα είναι θέματα της πολιτικής του ηγεσίας.

Επί της ουσίας τώρα, αν ο Ερντογάν έθετε τέτοιο ζήτημα, η πιο σοβαρή απάντηση θα ήταν αυτή που είπε ευφυής φίλος, οτι το μόνο θέμα δημοψηφίσματος για τη Θράκη, θα μπορούσε να ήταν “ποιός έχει το καλύτερο σουτζούκ λουκούμ, ο Νεντίμ ή ο Σεκερτζί”…“.