Σχόλιο-απάντηση Χαρίτου για την αποχώρηση του Ιλχάν Αχμέτ από σύσκεψη στο ΥπΑΑΤ

Για «παραστάσεις αντιπολιτευτικής τακτικής» από τον Ιλχάν Αχμέτ, κάνει λόγο ο Δημήτρης Χαρίτου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, σχολιάζοντας την αποχώρηση του Βουλευτή από σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Προβαίνει δε στην εκτίμηση ότι η στάση του αυτή συνδέεται με την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θράκη, ενώ προχωρά ένα βήμα παραπέρα, αναφερόμενος στην αρμονική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων.

Αναλυτικά, στο σχόλιο-απάντηση του κ. Δημήτρη Χαρίτου:

«Τα όσα επικαλέστηκε ο βουλευτής του Ποταμιού για την αποχώρησή του από τη σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ, όπως “για το θλιβερό προνόμιο της πιο φτωχής περιοχής, τα προβλήματα της καπνοκαλλιέργειας, τον ΕΛΓΑ και άλλα…”, υπήρχαν προφανώς και πριν από δεκαπέντε ημέρες, όταν ο ίδιος βουλευτής ζήτησε, επισκέφθηκε το ΥΠΑΑΤ, συνομίλησε και φωτογραφιζόταν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου.

Τι άλλαξε τόσο πολύ μέσα σε λίγες μόνο ημέρες για να επιδοθεί σε μια τέτοιου είδους επικοινωνιακού τύπου παράσταση αποχώρησης; Από μια σύσκεψη μάλιστα που ζητήθηκε από τον νέο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και κλήθηκαν να συμμετάσχουν όλοι οι βουλευτές της Περιφέρειας;!

Προφανώς, αν κάτι μεσολάβησε, ήταν η επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας στη Θράκη. Τα μηνύματα που έστειλε σε πολλές κατευθύνσεις. Οι αναφορές για την αρμονική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων χωρίς διαχωρισμούς και διαιρέσεις. Η ουσιαστική συζήτηση με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς για τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής. Η εξαγγελία – μεταξύ άλλων – για τη δυνατότητα πρόσβασης, μέσω των δορυφορικών κεραιών, στην ελληνική πραγματικότητα, των συμπολιτών της μειονότητας, πράγμα για το οποίο έδειξε τη δυσφορία του ο κ. Ιλχάν.

Αλήθεια, τόσο πολύ ενοχλήθηκε από τον θετικό αντίκτυπο που είχε η επίσκεψη του πρωθυπουργού σε όλους τους πολίτες της περιοχής, ο κ. Ιλχάν, ώστε κατέφυγε σε τόσο αλλοπρόσαλλες και καθόλου αθώες κινήσεις;

Με τέτοιες παραστάσεις αντιπολιτευτικής τακτικής πιστεύει ότι μπορεί να γίνει αρεστός στην ηγεσία της ΝΔ;».

Σχετικές δημοσιεύσεις