Η σημερινή ημέρα, 6η Μαρτίου, έχει οριστεί πανελλαδικώς ως η Ημέρα Κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (bullying), και γενικότερα κατά της ενδοσχολικής βίας.

Πρόκειται για ένα σοβαρό κοινωνικό φαινόμενο που αγγίζει την εκπαιδευτική κοινότητα.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και την πρόληψη του φαινομένου, τα σχολεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Πρόληψης Σχολικής Βίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν πολυάριθμες εκδηλώσεις:

– Βιωματικά εργαστήρια.

– Σχέδια εργασίας (project).

– Προβολή ταινιών με θέμα τη σχολική βία και τη σχέση μεταξύ μαθητών και καθηγητών.

– Θεατρικά δρώμενα με δημιουργούς και πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές.

– Ομιλίες.

– Δημιουργία σχολικού ιστολογίου με σχετικό υλικό.

Στις δραστηριότητες, που ορισμένες λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, υπήρξε μεγάλη ευαισθητοποίηση και σύσσωμη συμμετοχή μαθητών, διδασκόντων, σχολικών συμβούλων και στελεχών εκπαίδευσης, σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς.

«Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας σε όσους πήραν μέρος σε αυτή την κοινή προσπάθεια, ανταλλάσσοντας σκέψεις, ιδέες και εμπειρίες, με στόχο την πρόληψη, τον περιορισμό, την αντιμετώπιση και την εξάλειψη του φαινομένου αυτού», σημείωσε ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ. Σάββας Μελισσόπουλος.