Την παροχή σχολικών γευμάτων σε σχολεία και του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, ζητά η δημοτική παράταξη «Αλληλεγγύη-Ανάπτυξη-Ανανέωση», με επiστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, την οποία κοινοποιεί και στον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χ. Μέτιο, τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Ν. Τσαλικίδη, τον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών Γ. Σταυρίδη, τους βουλευτές Ροδόπης Μ. Μουσταφά, Α. Καραγιουσούφ και Ι. Αχμέτ, και στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης ΑΜ-Θ Π. Κεραμάρη.

Την επιστολή υπογράφουν ο επικεφαλής της παράταξης Ντίνος Χαριτόπουλος, και τα μέλη της Μίλτος Μαυρίδης και Σωτήρης Μουζαλιώτης, και σε αυτήν αναφέρουν:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.

Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε ώστε στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων να συμπεριληφθούν και σχολεία του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Δεν είναι δυνατόν μια περιοχή με τους χαμηλότερους δείκτες ευημερίας των κατοίκων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας σε όλη τη χώρα, με τη μετανάστευση να έχει εκτοξευθεί κατακόρυφα, με μεγάλο αριθμό ευπαθών κοινωνικά ομάδων, και με τα υψηλότερα σε επίπεδο νομού ποσοστά σχολικής διαρροής, να μην συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων που εφαρμόζεται με επιτυχία σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ειδικά τώρα που το πρόγραμμα αυτό έχει επεκταθεί (με απόφασή σας) και έχουν συμπεριληφθεί και άλλα σχολεία σε άλλους Δήμους της Περιφέρειάς μας, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη η πρότασή μας και να προβλεφθεί μέριμνα και για κάποια σχολεία του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών, όπου η πλειοψηφία των μαθητών το έχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη.

Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε σε ένα δίκαιο αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».