Σχολείο Θεάτρου, θα λειτουργήσει το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης. Το Σχολείο είναι μια διαρκής πλατφόρμα θεατρικής εκπαίδευσης του Ε.Θ.Θ., που δημιουργήθηκε κατ’ απαίτηση του ίδιου του κοινού, με βάση την ανάγκη του για ουσιαστική θεατρική εκπαίδευση και εις βάθος ανάλυση της Τέχνης του Θεάτρου.

Απευθύνεται σε όσους πραγματικά θέλουν να ασχοληθούν με το θέατρο, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, καθώς και σε νέους που προετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις σε Δραματικές Σχολές.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 19 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Παρασκευή 17:00 – 20:00.

Θα διδάσκει ο σκηνοθέτης και καθηγητής υποκριτικής Γιώργος Ζαμπουλάκης.

Μαθήματα:

– Υποκριτική

– Αυτοσχεδιασμός

– Κίνηση

– Φωνή

– Δραματουργία

– Ανάλυση Κειμένου

Κόστος: 30 ευρώ μηνιαίως

Πληροφορίες: Ερευνητικό Θέατρο Θράκης, Αλεξανδρούπολη, Κικόνων 24, 6940580180, Stage: Τέρμα Ρόδου.

Το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης, ένας από τους πιο δραστήριους καλλιτεχνικούς οργανισμούς, με παραστάσεις, actions, εκπαιδευτικά προγράμματα, διεθνείς διακρίσεις και βραβεία,

με ευθύνη αναλαμβάνει την εκπαίδευση νέων ηθοποιών, με σκοπό τη σωστή διεύρυνση του καλλιτεχνικού δυναμικού της περιοχής που αναζητά ουσιαστική μόρφωση.

O Γιώργος Ζαμπουλάκης είναι σκηνοθέτης, καθηγητής στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο 2007-2013.

Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού όπως The Royal Holloway College,  University of London, The National Academy of Acting and Mime in Stockholm, The National Academy of Acting in Malmoe Sweden, University of California Davis USA κ.α.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει δουλέψει σαν σκηνοθέτης σε θέατρα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μεταξύ αυτών στο Εθνικό Θέατρο Ελλάδας, το Εθνικό Ισλανδίας, το Εθνικό Ρουμανίας, κ.ά.

Έχει ασχοληθεί με έργα των Αισχύλου, Ευριπίδη, Μπρέχτ, Τσέχωφ, Ίψεν, Χάινερ Μίλλερ, Κολτέζ.

Έχει ειδίκευση στην Τραγωδία και τον Μπρεχτ.

Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Ερευνητικού Θεάτρου Θράκης και συνιδρυτής της καλλιτεχνικής εταιρείας deviant GaZe.

Παραστάσεις του έχουν διακριθεί και βραβευτεί στο εξωτερικό όπως: Βάκχες του Ευριπίδη στο Εθνικό Θέατρο Ισλανδίας με το βραβείο καλύτερης παράστασης Βόρειων  Ευρωπαϊκών Χωρών, και η performance Tea Time EUROPE με το Grand Prize στο International Experimental Theatre Festival Man.In.Fest.