????????????????????????Κι άλλη πρόθεση αυτοκτονίας απέτρεψε η Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μία ακόμη περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, από χρήστη του διαδικτύου, απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αφού ενημερώθηκε ότι συγκεκριμένο άτομο, εξαιτίας έντονης ψυχολογικής πίεσης, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, άμεσα στελέχη της διεξήγαγαν ενδελεχή ψηφιακή αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κατάφεραν να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αλλά και τη διεύθυνση κατοικίας του σε περιοχή της Αθήνας.

Όπως εξακριβώθηκε, επρόκειτο για 28χρονο ημεδαπό, με τον οποίο ήρθε σε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία αστυνομικός της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και του παρείχε την απαραίτητη υποστήριξη.

Παράλληλα, αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος μετέβησαν στην οικία του, όπου εντόπισαν τον 28χρονο, ο οποίος στη συνέχεια διακομίσθηκε σε νοσοκομείο για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης.

Από τις αρχές του έτους η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει αποτρέψει 118 υποθέσεις πρόθεσης αυτοκτονίας, μέσω του διαδικτύου, ενώ ο συνολικός αριθμός των αποτροπών ανέρχεται σε 969 περιστατικά.

Για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

– Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464.

– Με e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr