Κλειστοί οι δύο από τους τρεις δρόμους που οδηγούν στο χωριό

Τη λήψη απόφασης για διακοπή της κυκλοφορίας στην ιρλανδική διάβαση της Αγίας Μαρίνας Ιμέρου, υπαγόρευσε στην Τροχαία ο μεγάλος όγκος των νερών που έχει συσσωρευτεί στον ποταμό Λίσσο. Τούτο σημαίνει ότι διακόπτεται η κίνηση από και προς τον Ιμέρο μέσω της επαρχιακής οδού Ιμέρου – Φαναρίου, ενώ την ίδια ώρα παραμένει κλειστός, λόγω της καθίζησης που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα, και ο δρόμος που συνδέει τον οικισμό με την Ξυλαγανή.

Για… καλή τύχη των κατοίκων του οικισμού και όσων έχουν την πρόθεση να τον επισκεφτούν, υπάρχει ένας ακόμα επαρχιακός δρόμος – και μάλιστα παραμένει ανοιχτός –  που συνδέει τον Ίμερο με την υπόλοιπη Ροδόπη. Έστω κι αν υποχρεώνει τους οδηγούς να κάνουν μια μεγάλη παράκαμψη, μέσω του παραλιακού μετώπου…

Η δυσμενής παρούσα συγκυρία, η οποία καθιστά σχεδόν αποκλεισμένο τον οικισμό, λειτουργεί σαν «καμπανάκι» για την ανάγκη επίλυσης ενός χρόνιου προβλήματος, που έχει εξαγγελθεί κατά το παρελθόν αλλά ουδέποτε πήρε «σάρκα και οστά». Ο λόγος για την κατασκευή μιας γέφυρας στη θέση της ιρλανδικής διάβασης, μετά την Αγία Μαρίνα, ώστε αφενός να αποφεύγεται η διακοπή της κυκλοφορίας κάθε που «φουσκώνει» ο Λίσσος, και αφετέρου να διασφαλίζεται η ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών.