Σε προηγούμενη ανάρτηση σχολιάζαμε τη «μεγάλη έξοδο» των Κομοτηναίων με αφορμή τη λιακάδα και την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, που γέμισε ασφυκτικά τις καφετέριες, τις ταβέρνες και τα εστιατόρια της πόλης.

"Σφραγίστηκε" το Sultan Tepe / Ανακοίνωση-διαμαρτυρία εξέδωσε η Διεύθυνση του καταστήματοςΕξαίρεση όμως στον κανόνα που ήθελε τους μαγαζάτορες να «τρίβουν» τα χέρια τους από την εικόνα που παρουσίαζε το κέντρο της Κομοτηνής, αποτελεί η περίπτωση του γνωστού εστιατορίου Sultan Tepe. Όσοι δοκίμασαν να το επισκεφθούν τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, βρέθηκαν προ δυσάρεστης εκπλήξεως, αφού ήταν κλειστό και σφραγισμένο.

Η σφράγιση έγινε από την Εφορία τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, μετά από έλεγχο που είχε διενεργήθηκε. Η διάρκεια της σφράγισης είναι 48 ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι το εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό και σήμερα, Κυριακή 26/3.

Σε ανακοίνωσή τους, η διεύθυνση και το προσωπικό της επιχείρησης, κάνουν λόγο για παράτυπη επιβολή του μέτρου της 48ωρης σφράγισης, επικαλούμενοι τη σχετική νομοθεσία η οποία ορίζει εικοσαήμερη προθεσμία υπέρ του επιχειρηματία για να υποβάλλει εγγράφως τις απόψεις του. «Στην ελληνική πραγματικότητα, το δικαίωμα αυτό μπορεί να ασκηθεί όπως φαίνεται ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΉ της ποινής(!)», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις των υπαλλήλων της εφορίας, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις 25-03-2017 και ώρα 03:00 (σ.σ. ξημερώματα 25ης Μαρτίου), στο κατάστημά μας, διαπιστώθηκαν παραβάσεις οι οποίες όπως ρητά αναφέρεται στο έγγραφό τους “επισύρουν” την επιβολή 48ωρης σφράγισης της επιχείρησης. Σε λιγότερες από 6 ώρες και χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, προκειμένου να προβούμε τουλάχιστον σε ενέργειες για την προστασία των ευπαθών προϊόντων μας, η υπηρεσία προέβη στη σφράγιση της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τα άρθρα 62 και 28 Ν.4174/2013 και άρθρο 6 Ν.2690/1999 δίδεται στον επιχειρηματία το δικαίωμα να υποβάλλει εγγράφως στην Υπηρεσία, εντός 20 ημερών από την παραλαβή των διαπιστώσεων, τις απόψεις του. Ωστόσο, στην ελληνική πραγματικότητα, το δικαίωμα αυτό μπορεί να ασκηθεί όπως φαίνεται ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΉ της ποινής (!).

Σεβόμενοι τους 25 υπαλλήλους που απασχολούνται στην επιχείρησή μας, αλλά και όλους τους πελάτες μας, θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να διαπιστώσουμε την ορθή εφαρμογή του νόμου.

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και ζητούμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία σας προκαλέσαμε.

Ραντεβού τη Δευτέρα 27-03-2017».