Συνεχίστηκαν στις 5/1 από τους ελεγκτές του Δήμου Κομοτηνής (τρεις τον αριθμό) με τη συνδρομή και της ελληνικής αστυνομίας, και με την παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης Εμρέ Αχμέτ,  οι έλεγχοι στην εβδομαδιαία λαϊκή αγορά Κομοτηνής.

Στο πλαίσιο της πολιτικής και των ενεργειών του Δήμου Κομοτηνής για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Επιβλήθηκαν τέσσερα διοικητικά πρόστιμα, και έγιναν έξι κατασχέσεις λαθραίων εμπορευμάτων.

ΕΜΡΕ ΑΧΜΕΤ
Ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου Κομοτηνής, Εμρέ Αχμέτ.

“Ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία και με τους άλλους συναρμόδιους φορείς όπως η ελληνική αστυνομία, θα συνεχίσει τους ελέγχους στις λαϊκές αγορές αρμοδιότητάς του, και σε όσους δραστηριοποιούνται σε αυτές παρανόμως”, υπογράμμισε ο κ. Εμρέ Αχμέτ, συμπληρώνοντας:

“Έμφαση θα δοθεί κυρίως σε αυτούς που πωλούν είδη τροφίμων χωρίς την απαιτούμενη άδεια, και σε εκείνους που δεν τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας. Γιατί αυτό που προέχει είναι η υγεία των δημοτών”.

Επίσης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, θα συνεχιστούν “οι επί τόπου ενημερώσεις των πωλητών για το νέο νομοθετικό πλαίσιο περί υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, ώστε και οι ίδιοι να αντιληφθούν τη σημασία της τήρησής του για την ομαλή λειτουργία του χώρου που λέγεται λαϊκή αγορά απ’ όπου βγάζουν το ψωμί τους. Κάτι το οποίο είναι προς το συμφέρον των πάντων”.