Στη δημιουργία Συνδέσμου Μελισσοκομικών Συλλόγων Εγνατίας, αποφάσισαν να προχωρήσουν μελισσοκομικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται κατά μήκος της Εγνατίας Οδού από τον Έβρο ως τα Γιάννενα.

Η απόφαση ελήφθη σε συνάντηση εκπροσώπων τους στη Θεσσαλονίκη, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική μελισσοκομία και τα οποία τον τελευταίο καιρό επιδεινώνονται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο, καθώς και τρόποι αντιμετώπισής τους.

ΚΕΝΤΡΙΟι εν λόγω μελισσοκομικοί σύλλογοι προέβησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια, αφού όπως καταγγέλλουν «οι επίσημοι φορείς και το κράτος κωφεύουν  και απέχουν συνειδητά από τα προβλήματα της μελισσοκομίας».

Τα επόμενα βήματα της κίνησης πρόκειται να δρομολογήσει το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο που ορίστηκε, ενώ απευθύνεται και ευπρόσδεκτο κάλεσμα σε όσους μελισσοκομικούς συλλόγους «ασπάζονται τους ίδιους προβληματισμούς».

Περισσότερες πληροφορίες δίδονται από τον πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κεντρικού Έβρου «Η Κυψέλη», κ. Πασχάλη Χριστοδούλου (6977573859, pashalsf@gmail.com).