τσιπα

«Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες ημέρες από την ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ για να καταρρεύσει ο μύθος περί φοροελαφρύνσεων. Ο πρωθυπουργός μοίρασε «χάντρες και καθρεφτάκια» στους «ιθαγενείς φορολογούμενους», αλλά πολύ σύντομα αποδείχθηκε η αλήθεια», τονίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, και επισημαίνοντας πως «μετά τη δημοσίευση του προσχεδίου του Προϋπολογισμού, οι συγκεκριμένες εξαγγελίες πέφτουν στο κενό, αφού προβλέπεται αύξηση της φοροεπιδρομής το 2015, σε σχέση με το 2014», υπογραμμίζει:

«Τα συνήθη υποζύγια, θα κληθούν για ακόμη μια χρονιά να πληρώσουν το μάρμαρο, μέσω:

– Της μονιμοποίησης του ΕΝΦΙΑ, ενός δημευτικού φόρου που υπερφορολογεί τη μικρή και τη μεσαία ιδιοκτησία. Ο φόρος και ο εισπρακτικός του στόχος θα παραμείνει ως έχει και το 2015.

– Της μονιμοποίησης της δήθεν Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης, η οποία έληγε φέτος, με το περιτύλιγμα μιας δήθεν μείωσης.

– Της συνέχισης της παράλογης και αναποτελεσματικής πολιτικής, μέσω της υπέρογκης αύξησης στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης (η οποία αύξηση μονιμοποιείται), με οριακές μειώσεις που δεν διορθώνουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.

– Της αύξησης των εσόδων στους έμμεσους φόρους (ΦΠΑ, κ.λπ.), που σημαίνει νέα επιδρομή στα εισοδήματα των φτωχών νοικοκυριών.

Οι εξαγγελίες του κ .Σαμαρά περί δήθεν μειώσεων στους συντελεστές φυσικών προσώπων, εγκαταλείπονται μπροστά στην αναγκαιότητα να υπηρετήσει τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια».