ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣΔιαστάσεις μείζονος ηθικο-πολιτικού ζητήματος, πήρε η συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ροδόπης, κύριοι Μαργαρίτης Θεολόγου και Γιώργος Μάντζιαρης αντιστοίχως, αμφότεροι μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, με τον Βουλευτή Σερρών της Χρυσής Αυγής κ. Αρτέμη Ματθαιόπουλο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του τελευταίου στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκε επίσης και με τον πρόεδρο του επαγγελματικού & βιοτεχνικού επιμελητηρίου κ. Αργύρη Αργυρόπουλο.

Το γεγονός πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ (η οποία μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία καλεί τους θεσμικούς φορείς της περιοχής να μη συναντώνται με στελέχη της Χ.Α.), σε σημείο που το μέλος της κ. Κοσμάς Παπαχρήστου αλλά και ο Βουλευτής κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ζήτησαν τη διαγραφή (!) των δύο συνδικαλιστών κτηνοτρόφων, των ανθρώπων δηλαδή που τα τελευταία χρόνια με τη δράση τους έχουν ανοίξει λαμπρό πεδίο δόξης και έχουν δημιουργήσει ικανό βήμα προβολής στους συντρόφους τους…

Ο κ. Μαργαρίτης Θεολόγου.
Ο κ. Μαργαρίτης Θεολόγου.

 

Οι αντεγκλήσεις έδωσαν και πήραν εδώ και πέντε μέρες, και χθες, ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης της νομαρχιακής επιτροπής όπου θα συζητηθεί η πρόταση διαγραφής τους, οι κύριοι Θεολόγου και Μάντζιαρης αναγκάστηκαν να εκδώσουν κοινή γραπτή ανακοίνωση, με την οποία χαρακτηρίζουν «άστοχη ενέργεια» τη συνάντησή τους με τον Χρυσαυγίτη Βουλευτή.

Ο κ. Γιώργος Μάντζιαρης.
Ο κ. Γιώργος Μάντζιαρης.

Σε αυτήν, χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ροδόπης, όλα τα προηγούμενα χρόνια υπερασπιστήκαμε με συνέπεια τα συμφέροντα του κλάδου μας.

Δεν διστάσαμε να συγκρουστούμε με κυβερνητικές επιλογές που οδηγούσαν τους κτηνοτρόφους σε αφανισμό και την κτηνοτροφία σε διάλυση.

Σ’ αυτή την προσπάθειά μας να αναδείξουμε τα

προβλήματα των κτηνοτρόφων, θέλουμε με λύπη να σημειώσουμε ότι κάναμε την άστοχη επιλογή να συναντηθούμε με Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, διαπιστώνοντας ότι το ενδιαφέρον τους για τα προβλήματα είναι υποκριτικό, ενώ άλλες είναι οι πραγματικές επιδιώξεις τους.

Πιστεύοντας βαθειά στην αξία της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, θα συνεχίσουμε στον γνώριμο δρόμο του αγώνα, που άλλωστε είναι ο μόνος που οδηγεί στην επίλυση των προβλημάτων των κτηνοτρόφων.

Μαργαρίτης Θεολόγου, Πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης.

Γιώργος Μάντζιαρης, Αντιπρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης».