– Κάλεσμα προς όλους όσοι αγωνίζονται «με σεμνότητα και ανιδιοτέλεια, χωρίς να αναζητούν δημοσιότητα και αξιώματα», για αταλάντευτη και μεγαλύτερης αποφασιστικότητας συμβολή, στη «μεγάλη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει ένας νέος, δύσκολος αλλά ελπιδοφόρος  δρόμος για τη χώρα και τον λαό».

– «Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας στηρίζει την Κυβέρνηση».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, στην τελευταία τακτική συνεδρίασή της, συζήτησε εκ νέου τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και την αντιμετώπιση ορισμένων οξυμένων προβλημάτων της περιοχής, έχοντας αποφασίσει την ανάληψη πρωτοβουλιών για την αναζήτηση λύσεων. Ενημερώθηκε και θα εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση, για τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και οι δύο βουλευτές του κόμματος με το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενώ συζήτησε και το ιδιαίτερο ζήτημα της καταβολής αποζημιώσεων σε μερίδα των αγροτών της περιοχής που καθυστερεί σημαντικά.

Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει:

«Σε σχέση με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις η Ν.Ε. απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους και πολίτες της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι η Νομαρχιακή Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε όλο το προηγούμενο διάστημα, έδειξε την έμπρακτη υποστήριξή της στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση σε δύσκολες συνθήκες και σε περιβάλλον ασφυκτικών πιέσεων και ωμών εκβιασμών, ώστε να κρατηθεί η χώρα όρθια, αλλά και να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα του λαού μας για μια νέα πορεία. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι οι μεμονωμένες δημόσιες διαφοροποιήσεις που εκδηλώνονται, ούτε μπορούν να επηρεάσουν τη βούληση της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας που στηρίζουν την Κυβέρνηση, ούτε μπορούν να αλλοιώσουν τη συμβολή της Νομαρχιακής Οργάνωσης σ΄αυτή την προσπάθεια.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά συντεταγμένα σ΄ένα ανοικτό δημοκρατικό έκτακτο συνέδριο για να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική του στις νέες συνθήκες. Αποτελούμε ένα αριστερό δημοκρατικό κόμμα ανοικτό στην κοινωνία και τις ανησυχίες της, με σεβασμό στη διαφορετικότητα των απόψεων, με δημοκρατικούς κανόνες και αρχές λειτουργίας, ως εκ τούτου δεν μας βρίσκει σύμφωνους η ιδιόμορφη πρακτική όσων επιλέγουν αντί των συλλογικών μας διαδικασιών, τις δημόσιες τοποθετήσεις στα ΜΜΕ προκειμένου να επιβάλλουν τις προσωπικές τους απόψεις που άλλωστε είναι άδικες και ισοπεδωτικές.

Σ΄αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες για τον τόπο συνθήκες καλούμε τους εργαζόμενους, την κοινωνία, τη νεολαία σε κοινή πορεία συστράτευσης στη μεγάλη προσπάθεια, για να  αντιμετωπιστούν τα άμεσα ζωτικά προβλήματα και να επανεκκινηθεί η οικονομία της χώρας. Απευθυνόμαστε στα εκατοντάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που μάχονται όλα αυτά τα χρόνια με σεμνότητα και ανιδιοτέλεια, χωρίς να αναζητούν προσωπική προβολή και δημοσιότητα, χωρίς να διεκδικούν ρόλους και αξιώματα, να συνεχίσουν να συμβάλλουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στη μεγάλη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει ένας νέος δύσκολος αλλά ελπιδοφόρος  δρόμος για τη χώρα και τον λαό».