– «Όχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει».

Το γεγονός οτι επί των ημερών της νυν κυβέρνησης καμία θέση ιατρού δεν χάθηκε από το ΠΕΔΥ Κομοτηνής, καθώς και το οτι η μαζική φυγή ιατρών από τη μονάδα συντελέστηκε επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η νομαρχιακή οργάνωση Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Θ. Καράογλου που κατέθεσε ερώτηση στη βουλή για την υποστελέχωση της μονάδας, να … σοβαρευτεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ασφαλώς και κατανοούμε ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης πρέπει να κάνουν ερωτήσεις και επερωτήσεις.

Πλην όμως, ειδικά οι βουλευτές της ΝΔ, θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.

Ο κ. Θόδωρος Καράογλου.
Ο κ. Θόδωρος Καράογλου.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Καράογλου, καταγγέλλει την υποστελέχωση του ΠΕΔΥ στη βόρεια Ελλάδα. Ενδεικτικό παράδειγμα, αναφέρει στην ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας μεταξύ άλλων, είναι και το ΠΕΔΥ Κομοτηνής που από 33 γιατρούς έχει σήμερα 11. Ο κ. Καράογλου ξέχασε την παροιμία ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Δεδομένου ότι η μαζική φυγή των γιατρών από το ΠΕΔΥ έγινε επί της υπουργίας του σημερινού αντιπροέδρου του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος συνέχισε το “έργο” της διάλυσης του δημοσίου συστήματος του Λοβέρδου.

Επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης καμία θέση γιατρού δεν χάθηκε, τουναντίον γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να αναταχθεί το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας.

Γι’ αυτό, όχι άλλο πια κροκοδείλια δάκρυα από τους καταστροφείς του συστήματος υγείας.

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει, και ούτε έστω ελάχιστη αυτοκριτική εκ μέρους της ΝΔ».