– του Δημήτρη Χαδόλια, μέλους ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ, εκπροσώπου Άδωνι Γεωργιάδη στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή.

Οι εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, οριστικοποιήθηκαν για τις 20 Δεκεμβρίου.

Όλο αυτό το διάστημα, μετά την αρχική αναβολή της 22ης Νοεμβρίου, ο ταλαιπωρημένος από την κομματική γραφειοκρατία Άδωνις Γεωργιάδης, επέδειξε υπευθυνότητα και νηφαλιότητα σχετικά με το λεγόμενο «φιάσκο». Αν και σαφώς ευθύνεται λιγότερο, καθώς διαθέτει έναν και μόνο εκπρόσωπο στην ΚΕΦΕ, αισθάνθηκε την ανάγκη να παραιτηθεί από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και να ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο της παράταξης. Σε αυτόν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και η επανα-πολιτικοποίηση της διαδικασίας, αφού το ερώτημα που τίθεται πλέον, δεν είναι σχετικό με τα διαδικαστικά και με το γιατί δεν συνδέθηκαν στο διαδίκτυο οι ταμπλέτες της infosolutions, αλλά με το αν είναι δυνατόν η Νέα Δημοκρατία να παράσχει συναίνεση στον υπό κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ!

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι πια προφανές ότι είναι αδιέξοδη και ατελέσφορη· και αν η Νέα Δημοκρατία στοιχηθεί δίπλα του ακολουθώντας ονειρώξεις και ιδεοληψίες, το φαινομενικά πολιτικά ήπιο κλίμα που θα διαμορφωθεί, δεν θα αποτρέψει την καταστροφή.

Ο Αλ. Τσίπρας φαίνεται πως αγνοεί τα στοιχειώδη, δεν διαθέτει τα ελάχιστα τυπικά προσόντα που απαιτεί η κορυφαία θέση ευθύνης για τη χώρα, και η κυβέρνησή του δεν μπορεί να ακολουθήσει κανένα χρονο/στοχο-διάγραμμα. Παρά τους κατά καιρούς εξυπνακισμούς του, είναι  πρόδηλο πως η διαχειριστική του ανεπάρκεια τον καθιστά απολύτως ανήμπορο να ασχοληθεί με κάτι επί μακρόν και επισταμένα παράγοντας μετρήσιμο έργο.

Αν ο ψηφοφόρος της παράταξης θεωρεί πως η χώρα έχει ανάγκη από μια αντιπολίτευση επικουρική της σημερινής κυβέρνησης, μπορεί να ακολουθήσει μετριοπαθέστερες συστημικές επιλογές·  αν όμως βλέπει πως «ο βασιλιάς είναι γυμνός», τον καλώ να ενώσει τη φωνή του με τον Άδωνι Γεωργιάδη.