Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός καταδικάζει το επεισόδιο που προκάλεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατά του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, και αφετέρου, χαιρετίζοντας το ομόφωνο αίτημα των βουλευτών-μελών της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής, για τη λήψη μέτρων κατά του βουλευτή, τονίζει πως είναι απαραίτητη και επείγουσα η απομόνωση και η απόκρουση των φασιστικών ιδεών και πρακτικών μέσα στη Βουλή, αλλά και η δημιουργία ενός αντιφασιστικού, δημοκρατικού μετώπου μέσα στην κοινωνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η χυδαία επίθεση  του Η. Κασιδιάρη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, συνιστά πρωτοφανή προσβολή του κοινοβουλευτισμού και της Δημοκρατίας.

Ο νοσταλγός του Χίτλερ και υπόδικο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που παρουσιάζεται ως κόμμα, όσο κι αν προσπαθεί με ύβρεις και τραμπουκισμούς να διασπείρει το φασιστικό και ρατσιστικό του δηλητήριο, δεν θα τα καταφέρει.

Χαιρετίζουμε το ομόφωνο αίτημα των βουλευτών-μελών της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής, για τη λήψη μέτρων κατά του βουλευτή.

Είναι απαραίτητη και επείγουσα η απομόνωση και η απόκρουση των φασιστικών ιδεών και πρακτικών μέσα στη Βουλή, αλλά και η δημιουργία ενός αντιφασιστικού, δημοκρατικού μετώπου μέσα στην κοινωνία».