Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την υπόσχεση Μητσοτάκη στην ομιλία του στο Ηράκλειο, περί προσέλκυσης 100 δισ. ευρώ, αναφέρει:

“Ο κ. Μητσοτάκης, πέραν της ακραίας ανοησίας των Ζαππείων του Αντώνη Σαμαρά, ότι δήθεν θα φέρει επενδύσεις 100 δισ. ευρώ, την οποία επανέλαβε στην ομιλία του στην Κρήτη, λησμόνησε να διευκρινίσει: Τα 100 δισ. ευρώ θα τα φέρει στην Ελλάδα ή σε offshore στις νήσους Κέιμαν; Όσο για τη λάσπη, τις συκοφαντίες και το παρακράτος, ας συμβουλευτεί καλύτερα τον κ. Αυγενάκη και τους «κολλητούς» του”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στο προσυνέδριο του κόμματός του στο Ηράκλειο Κρήτης, τόνισε χαρακτηριστικά: “Οι στόχοι μας, και θέλω να το επαναλάβω εδώ από την Κρήτη, είναι στόχοι φιλόδοξοι. Η ελληνική οικονομία πρέπει να αναπτύσσεται μεταξύ 3% και 4% για αρκετά χρόνια, αν θέλει πραγματικά να μικρύνει την απόσταση που μας χωρίζει από την υπόλοιπη Ευρώπη. Και η ελληνική οικονομία πρέπει να προσελκύσει τα επόμενα 5 χρόνια 100 δισ. ευρώ. Επαναλαμβάνω 100 δισ. ευρώ σε ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις προκειμένου να γεφυρώσουμε χάσμα που μας χωρίζει από την Ευρώπη στο επίπεδο των επενδύσεων. Μπορούμε να το κάνουμε; Ναι, μπορούμε να το κάνουμε. Θα το κάνουμε, πρώτα από όλα, με μία Κυβέρνηση αποφασισμένη, συνεκτική, η οποία θα εφαρμόζει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, επειδή πραγματικά τις πιστεύει και όχι επειδή της επιβάλλονται από κάποιους ξένους, τρίτους, στα πλαίσια εφαρμογής κάποιου μνημονιακού προγράμματος”.